Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã și Asociația Spirits România colaboreazã pentru combaterea pieței neagre din industria bãuturilor spirtoase

Publicat: joi, 13 aprilie 2017

Bottles of assorted alcoholic beverages.

Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã (ANAF) și Asociația Spirits România, organism reprezentativ al producãtorilor și importatorilor de bãuturi spirtoase din România, au stabilit în cadrul unei întâlniri dintre conducerea ANAF, reprezentatã la nivel de vicepreședinți, și conducerea Asociației Spirits România, care a avut loc în data de 12 aprilie 2017, demararea unei colaborãri pentru a combate piața neagrã din industria bãuturilor spirtoase, în condițiile în care consumul de alcool contrafãcut este la un nivel ridicat în România, cu efecte negative asupra societãții și economiei.

Un parteneriat strâns între autoritãțile publice, industrie și societatea civilã este esențial atât pentru însãnãtoșirea pieței de bãuturi spirtoase, cât și pentru creșterea nivelului de taxe colectate la bugetul de stat. În acest sens, Asociația Spirits România și ANAF au agreat sã colaboreze în perioada urmãtoare prin acțiuni de prevenție și control pentru diminuarea producției și comercializãrii nefiscalizate a bãuturilor spirtoase, Asociația Spirits România angajându-se sã contribuie în timp real cu informații privind cazurile de evaziune fiscalã, contrabandã sau contrafacere de alcool sesizate în piațã.

Acest fenomen afecteazã negativ atât statul care pierde prin neîncasarea taxelor și impozitelor, cât și companiile care opereazã legal în aceastã industrie, limitându-le potențialul de dezvoltare, de creare de noi locuri de muncã, de investiții în facilitãți de producție locale și afectându-le puternic competitivitatea pe sectorul exporturilor. În plus, consumul de alcool ilicit, a cãrui calitate nu este în niciun fel controlatã, reprezintã un risc major pentru sãnãtatea consumatorilor și le poate pune în pericol viața.

Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania este pe primul loc in Europa la consumul de alcool ilicit si cu 42% sub media europeanã la consumul de alcool înregistrat.

Combaterea pieței negre din industria alcoolului, în toate formele ei, este o prioritate pentru ANAF, iar creșterea nivelului de cooperare cu mediul de afaceri este obiectiv strategic care va contribui la succesul acțiunilor operaționale de control, derulate în prezent, precum și la îmbunãtãțirea cadrului legislativ” a declarat vicepreședintele ANAF, domnul Florin Tunaru, în cadrul întâlnirii.

Experiența din alte state europene ne-a arãtat cã cele mai eficiente metode de combatere a consumului dãunator de alcool sunt parteneriatele public-private între autoritãțile publice și industrie și ne-am propus sã realizãm aceastã colaborare și în Românial” a declarat Tudor Furir, președintele Spirits România.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78802

Publicat de la data apr. 13 2017. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 ianuarie 2020, 16:49
 

NE
Ceaţă
-1°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -5°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:48
Apus: 17:04
Prognoza 18 ianuarie 2020
Zi
 

NE
Ceaţă
4°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Cer noros
-2°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-01-2020 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Constanta: zona continentala; Se vor semnala : local ceaţă care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

  • 256.241 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team