Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Agenţiile imobiliare, din nou pe val?

Publicat: luni, 22 iulie 2013

În condiţiile în care numărul tranzacţiilor imobiliare este în creştere şi pe piaţa există o concurenţă slab pregătită, înfiinţarea unei agenţii imobiliare este o oportunitate. Mai mult, deschiderea unei agenţii imobiliare presupune o investiţie minimă şi riscuri mici.

„Pentru a-ţi deschide o agenţie imobiliară ai nevoie de capital uman. Ai nevoie de agenţi imobiliari pe care să-i instruieşti. În rest, nu ai nevoie de utilaje sau de stocuri de marfă. Nu ai nevoie de investiţii majore. Este mai ieftin să-ţi deschizi o agenţie imobiliară decât o gogoşerie. Pentru o gogoşerie îţi trebuie utilaje, care sunt destul de scumpe. Pentru a deschide porţile unei agenţii imobiliare trebuie să ai un calculator, un birou, un telefon şi o maşină. Amortizarea investiţiei se face imediat, în câteva luni”, a declarat Dragoş Vîlceanu, preşedintele Asociaţiei Brokerilor Imobiliari (ABI).

Dacă în 2008 oamenii făceau imobiliare doar pentru că obţineau câştiguri fabuloase într-un timp record, acum românii se îndreaptă către afacerile din imobiliare pentru că pot pătrunde uşor în acest domeniu, alocă investiţii minime pentru o astfel de afacere, îşi asumă riscuri mici şi au şansa de a câştiga bine dacă sunt profesionişti. Pentru a-ţi deschide o agenţie, tot ce trebuie să faci este să urmezi un curs de 5 zile (3 zile de traininguri şi 2 zile de practică), în valoare de 500 de lei, pentru a obţine acreditarea de broker imobiliar şi să-ţi înfiinţezi un SRL.

În ultimii ani, s-a observat că în piaţă au apărut numeroase „buticuri imobiliare”. Acestea sunt agenţii imobiliare care nu angajează mai mult 4-5 agenţi imobiliari. Brokerii din cadrul acestor agenţii de dimensiuni mici activează pe segmente de piaţă care nu se concurează.

Meseria de agent imobiliar nu este una tocmai uşoară pentru că este foarte dinamică. Cea mai mare parte din activitatea brokerului se defăşoară pe teren, de aceea puţini rezistă în acest domeniu. Aşadar, 8 din 10 agenţi imobiliari abandonează acest loc de muncă în primele 6 luni, potrivit unei statistici ABI.

În prezent, obţinerea comisionului din partea clienţilor este mult mai dificilă decât înainte de criză. În plus, nu mai discutăm de comisioanele astronomice din perioada 2006-2007. Venitul unui agent imobiliar este atractiv, dar pentru a ajunge la performanţă trebuie multă muncă şi profesionalism.

În ceea ce priveşte venitul unui agent imobiliar, acesta poate fi de câteva sute de euro, în cazul unui începător şi poate depăşi 1.500 de euro, dacă discutăm de un specialist.

Bunul mers al unei agenţii imobiliare depinde foarte de mult de performanţa fiecărui broker în parte, deoarece încasările firmei cresc direct proporţional cu numărul de tranzacţii imobiliare încheiate. Aproximativ 50% din comisionul încasat de agentul imobiliar se îndreaptă către costurile operaţionale ale firmei.

„În condiţiile în care în 2013 discutăm de o piaţă imobiliară complet diferită faţă de cea din 2008, agenţii trebuie să se adapteze noilor cerinţe din acest sector. În acelaşi timp, brokerii imobiliari cu experienţă trebuie să fie deschişi noilor metode şi instrumente de lucru. Atât agentul, cât şi cumpărătorul trebuie să lupte pentru a se lucra în mod legal pentru finalizare unei tranzacţii imobiliare”, a subliniat Dragoş Vîlceanu.

Asociația Brokerilor Imobiliari este o organizație autonomă, cu caracter non-guvernamental și nepatrimonial, în folosul public. ABI s-a născut în februarie 2010 ca o consecință firească a evoluției pieței imobiliare din România. Atât brokerii/ agenții imobiliari, cât și publicul larg au nevoie de o interfață prin intermediul căreia să interacționeze pe baza unor principii solide și respect reciproc. În numai trei ani de la lansare, ABI a acreditat peste 454 de brokeri imobiliari. Asociaţia numără peste 360 de membri activi.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10337

Publicat de la data iul. 22 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

30 mai 2020, 2:56
 

N
Parţial noros
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:35
Apus: 20:52
Prognoza 31 mai 2020
Zi
 

VSV
Predominant înnourat cu furtună
22°C
Vânt: 14 km/h VSV
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

VSV
Predominant senin
11°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 29-05-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:45 si 18:15 In zona : Județul Timiş: Săcălaz, Ciacova, Peciu Nou, Cărpiniș, Sânmihaiu Român, Jebel, Cenei, Banloc, Giulvăz, Uivar, Șag, Ghilad, Checea, Livezile, Foeni, Otelec, Pădureni, Parța, Giera; Se vor semnala : grindină de dimensiuni medii, intensificări ale […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 29-05-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 17:00 si 18:00 In zona : Județul Arad: Vinga;Județul Bihor: Oradea, Marghita, Săcueni, Aleșd, Popești, Sânmartin, Tileagd, Diosig, Dobrești, Oșorhei, Bratca, Brusturi, Vadu Crișului, Borod, Tăuteu, Sălard, Șuncuiuș, Aștileu, Balc, Biharia, Sântandrei, Chișlaz, Ineu, Derna, Sârbi, Abram, Sălacea, Lugașu […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 29-05-2020 Ora : 16 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 16:55 si 18:00 In zona : Județul Mureş: Sighișoara, Sângeorgiu de Pădure, Albești, Fântânele, Bălăușeri, Daneș, Acățari, Vânători, Ghindari, Gălești, Apold, Nadeș, Saschiz, Păsăreni, Neaua, Vețca;Județul Harghita: Cristuru Secuiesc, Praid, Corund, Lupeni, Șimonești, Dealu, Mugeni, Atid, Avrămești, Secuieni, Feliceni, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 29-05-2020 Ora : 16 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 16:40 si 18:00 In zona : Județul Cluj: zona de munte;Județul Cluj: Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Huedin, Aghireșu, Baciu, Apahida, Poieni, Gilău, Florești, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Iara, Săvădisla, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Bonțida, Iclod, Luna, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 29-05-2020 Ora : 16 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 16:40 si 18:00 In zona : Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt, Întorsura Buzăului, Zagon, Zăbala, Ozun, Sita Buzăului, Ghelința, Brăduț, Bățani, Cernat, Turia, Barcani, Ojdula, Catalina, Vâlcele, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Belin, Dobârlău, Reci, Hăghig, Valea […]

Loto

Horoscop

 • 299.352 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team