Ajutor umanitar pentru Ucraina

România va acorda Ucrainei un ajutor umanitar cu titlu gratuit, constând în acordarea unor produse, a stabilit astăzi Executivul, printr-o Hotărâre.
Ajutorul umanitar, în valoare de 80.000 de lei, va consta în acordarea a 15 complete corturi pentru populația evacuată din zona afectată de explozia de la Balaklia. Produsele vor fi scoase din stocurile rezervelor de stat, gestionate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS).
Transportul ajutorului umanitar se va efectua cu mijloacele auto de transport din dotarea unităților teritoriale subordonate ANRSPS şi se va preda la punctul de frontieră comun celor două ţări de către Ministerului Afacerilor Interne (MAI) prin  ANRSPS şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cheltuielile ocazionate de îndeplinirea misiunii urmând a se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat MAI – ANRSPS.
De asemenea, pentru reîntregirea cheltuielilor ANRSPS, Guvernul va aloca suma 80.000 lei, inclusiv TVA, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru ANRSPS.
Prin decizia de astăzi, Guvernul răspunde solicitării primite din partea autorităţilor ucrainene, prin intermediul NATO EADRCC (Centrul Euro – Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.