Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Alegerea Corectă (The Right Choice) by Remus CERNAT (39)

Publicat: miercuri, 10 iulie 2019

EXCLUSIVITATE

A fost odată ca niciodată un Cocoș chipeș, de esență tare (realmente cocoșul este turnat în oțel) care voia să se însoare! Și avea de făcut o alegere foarte grea.

În primul rând era o distinsă și respectabilă doamnă Găină din înalta societate (în mod special vârsta era respectabilă) care făcea oua din aur de tip lingou și ouă perlate perfect sferice!

Avantajul era vădit, nu mai trebuia să muncească toată viața, situația lui financiară (a lui, a familiei lui, a prietenilor lui) era aranjată pentru totdeauna; însă avea două puncte slabe: unu – era grasă, extrem de Grasă, trebuia să-i dai toate penele jos, apoi toate rândurile de burtă ca să-i descoperi cavitățile și doi – era din ceramică, oricând se putea SPARGE (… cu oricine…și, mai ales, în Figuri… că doar era bogată)!

În al doilea rând era o puicuță frumușică, sexy, disponibilă și tânără, extrem de Tânără; oh, dulcea pasăre a tinereții, cu cât ne îndepărtăm mai mult de vârsta tinereții cu atât alergăm mai mult după ea!

Căci Tinerețea vine la pachet cu inocența, exuberanța, setea de cunoaștere și, mai ales, pofta de viață!…poftă care o și declasa pe puicuța noastră, avea poftă de viață prea mare, nu rata nimic, călcată la greu, avea șanț… era de esență moale (lemn); voia sărăcuța să capete destulă experiență ca să facă și ea ca doamna Găina ouă de aur de tip lingou și ouă perlate perfect sferice!

Nu știa că dacă o pornești Prea Devreme, cu Prea Mulți, s-ar putea să nu Prea mai faci ouă… de obicei niciodată…

Și în ultimul rând, dar nu cel din urmă, în banca de la geam stătea cuminte  o găină normală, fără vârstă, cu pene maro, aproape fadă, dar simpatică, căci avea forme perfecte, aripi albe ca de înger, coada albă…încă nepătată  și ciocul mic! Era de esență maleabilă, cauciuc natural, deci totul era la ea Elastic…mmm. Bineînțeles că a ales-o pe aia cu ciocul mic!

Dragele mele, în subliminal vă vorbesc despre Smerenie și pericolul Desfrânării!!! Lasați-o încolo de experiență; când iubești, experiența vine de la sine … într-un mod cu totul unic, ancestral, divin! Așteptarea face divinul… nu graba!

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă! Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă.

 

Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri …

Apropo, cei care căutați arta progresistă, New Age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte!

Fascicole infime de erotism? Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin!

 

 

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=110945

Publicat de la data iul. 10 2019. Categorii ARTA CARE ZIDEȘTE (Art that Builds) by Remus CERNAT, LIFE & STYLE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

13 iulie 2020, 17:02
 

NV
Predominant înnourat
20°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 68%
Vânt: 4 km/h NV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:44
Apus: 20:59
Prognoza 14 iulie 2020
Zi
 

NNV
Parţial însorit
26°C
Vânt: 4 km/h NNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

ESE
Predominant senin
14°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 12-07-2020 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 10:00 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : instabilitate atmosferică Mesaj : AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 10:00 […]

Loto

Horoscop

  • 310.197 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team