Alegeri FRF 2014: Funcţiile de conducere vor fi scoase la concurs

Vasile Avram, candidat pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, are în vedere organizarea de concursuri pentru toate posturile de conducere din aparatul administrativ al FRF, în perioada imediat următoare alegerilor din 5 martie. Din comisia de evaluare vor face parte specialişti în administraţie sportivă, tehnicieni de prestigiu din fotbalul românesc, dar şi delegaţi din partea UEFA.
„Echipa cu care voi conduce FRF trebuie să fie formată din profesionişti, oameni capabili să înțeleagă fotbalul modern și să se adapteze la provocările managementului sportiv. Federaţia nu trebuie condusă prin prieteșuguri, interese comerciale personale sau pe baza principiului «Cine plătește masa, conduce casa». De altfel, cine a condus cu succes o afacere, cine cunoaște principiile de bază ale managementului, știe foarte bine că nu pune în posturi de conducere, în funcții esențiale decât pe aceia care merită, care contribuie la dezvoltarea societății. Mă surprinde, din acest punct de vedere, că unii candidații nu au învățat nimic din expriențele anterioare. Un adevărat manager trebuie să aibă capacitatea de a aduce lângă el cei mai buni oameni, care nu trebuie să lăcrimeze pentru a primi posturi. Îi cunosc foarte bine pe oamenii din fotbal, știu care sunt problemele lor, știu câte eforturi fac pentru a răzbi. Am totală încredere în ei că vor face o alegere care să contribuie la dezvoltarea fotbalului românesc, dezvoltare ai cărei principali beneficiari sunt chiar ei înșiși. Pe 5 martie va câștiga meritocrația, nu frăția”, a declarat Vasile Avram.
Acesta a adăugat că evaluările vor fi deosebit de riguroase, astfel încât în etapa finală vor accede numai cei mai bine pregătiţi. „Nu am nicio problemă dacă la evaluări se vor înscrie şi actualii ocupanţi ai acestor funcţii. Toţi candidaţii vor avea aceleaşi şanse. Toţi cei care vor ocupa funcțile de conducere trebuie să treacă, însă, testul competenței și nu proba celebrității, nici pe cea a influenței. Dacă vor îndeplini condiţiile de participare impuse de Comisie şi dacă se vor dovedi cei mai buni, vor rămâne în funcţie. Însă, dacă un alt candidat va demonstra performanţe superioare, acela va ocupa postul.”
Vasile Avram a explicat şi modul de alcătuire a Comisiei de evaluare. Aceasta va fi alcătuită din specialişti în management sportiv, în legislaţie, precum şi tehnicieni de prestigiu din fotbalul românesc.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.