Alegeri locale sub tensiune în Prunișor, Mehedinți! Suspiciuni de fraudă și lupte politice intense

Comuna Prunișor din județul Mehedinți se pregătește pentru alegerile locale din 9 iunie, într-un climat de tensiune și suspiciuni de fraudă electorală.

Cele cinci secții de votare din localitățile Prunișor, Fântâna Domnească, Cevernița, Ghelmegioaia și Zegaia vor fi deschise pentru ca oamenii să-și aleagă noul primar.

Candidații principali sunt Ciprian Cristian Măciucă, reprezentantul Partidului Național Liberal (PNL), și Loredana Vîlcu, candidata Partidului Social Democrat (PSD).

Candidatura lui Vîlcu a fost o mișcare de ultim moment, după ce soțul ei, actualul primar al comunei, a fost declarat incompatibil printr-o sentință judecătorească. Astfel, comuna Prunișor pare să rămână sub influența familiei Vîlcu, girată de PSD.

Suspiciuni de fraudă electorală

Înaintea alegerilor, atmosfera este încinsă de suspiciunile de fraudă. Se vehiculează că locuitorii comunei sunt intimidați de interlopi pentru a nu se prezenta la vot. De asemenea, există temeri că vor fi aduși la secțiile de votare grupuri de persoane fără viză de flotant sau domiciliu în comună, pentru a influența rezultatul alegerilor.

Mai mult, s-a semnalat faptul că unele cabine de vot ar fi poziționate strategic pentru a favoriza frauda electorală. PNL a reacționat prompt la aceste suspiciuni, Ciprian Cristian Măciucă declară: „PNL a făcut sesizări pentru a semnala încercările de fraudă electorală la IPJ Mehedinți.”

Cod roșu de alertă electorală

Situația din Prunișor a determinat autoritățile să declare cod roșu de alertă pentru posibilă fraudă electorală.

Ciprian Măciucă, candidatul PNL, se arată hotărât să asigure transparența și corectitudinea procesului electoral. El și echipa sa fac eforturi pentru a mobiliza locuitorii să participe la vot, pentru a preveni orice tentativă de fraudă.

Comuna Prunișor este acum în centrul atenției, atât la nivel județean, cât și național. Rezultatul acestor alegeri va fi urmărit cu interes, având în vedere suspiciunile și tensiunile politice care le înconjoară.

Locuitorii sunt îndemnați să-și exercite dreptul de vot în mod corect și responsabil, contribuind astfel la un proces electoral democratic și transparent.

Comments

comments

One thought on “Alegeri locale sub tensiune în Prunișor, Mehedinți! Suspiciuni de fraudă și lupte politice intense

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.