Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă susţine reforma drepturilor de autor din Uniunea Europeană

Publicat: vineri, 15 februarie 2019

 

După trei zile de discuţii, reprezentanţii Comisiei Europene, ai Consiliului şi ai Parlamentului European au ajuns, miercuri, la un consens asupra unei versiuni comune a reformei Directivei Drepturilor de Autor.

 

„În opinia noastră este vorba despre un important pas înainte pentru media europene şi implicit pentru agenţiile de presă europene (…) deschizând oportunitatea pentru dezvoltarea unor servicii de presă de calitate din partea jurnaliştilor noştri profesionişti pentru partenerii, clienţii şi cititorii noştri”, a declarat Peter Kropsch, preşedintele EANA şi CEO al agenţiei germane DPA.

 

Conform noilor reguli, agenţiile de presă vor dispune de pârghiile necesare în competiţia cu marile companii ale internetului, permiţând dezvoltarea unui mediu mai corect în care fiecare dintre actori va avea şansa să evolueze. Nu în ultimul rând, se mai precizează în comunicat, includerea agenţiilor de presă este o decizie esenţială pentru corecta informare a sutelor de milioane de cetăţeni europeni.

 

De asemenea, conform comunicatului, EANA doreşte să amintească statelor membre ale UE că a susţinut versiunea adoptată cu un vot masiv de Parlamentul European a acestei reforme, care protejează extrasele scurte din ştiri, aceste extrase fiind seva fluxurilor de ştiri.

 

Comunicatul de presă este semnat de Consiliul EANA, format din Peter Kropsch, preşedinte al EANA şi CEO al DPA (Germania), Jiri Majstr, CEO al CTK (Cehia), Clive Marshall, CEO al PA (MB), Michalis Psilos, CEO al ANA-MPA (Grecia), şi de secretarul general al EANA, Alexandru Giboi.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=108365

Publicat de la data feb. 15 2019. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA, DE REȚINUT, EVENIMENT, MASS-MEDIA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 februarie 2020, 11:11
 

VSV
Soare
6°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 6°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 56%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:01
Apus: 17:57
Prognoza 26 februarie 2020
Zi
 

SV
Înnourat
18°C
Vânt: 11 km/h SV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SV
Nori intermitenti
7°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 267.111 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team