Alimentaţia şi “memoria” celulelor

Când esti obosit, suparat sau contrariat – prima consolare vine prin folosirea gurii. Pentru fumatori – aprinderea tigarii înseamna amintirea biberonului copilariei, bagat în gura la orice semn de disconfort. Pentru nefumatori – mâncarea sau bautura joaca acelasi rol.

Apa – nu prea poate fi folosita pe post de aliment de consolare. Pentru ca este „impersonala”, nu are nici un gust – ea este doar un mediu neutru – care spala si hidrateaza.

Sucurile, artificiale sau naturale, alcoolul, cafeaua, cacao si chiar ceaiurile de toate culorile (negru, verde, alb etc) sunt folosite cu succes pe post de „alimente de consolare”.

Dupa consumul de dulce rafinat (zahar), cu totii avem o stare de slabiciune, confuzie mentala si ameteala (ca o usoara betie – pentru ca zaharul rafinat este tranformat în corp în alcool!), dar mai ales o stare de uitare rapida. Uitam toata suferinta, tot disconfortul, toata nefericirea pe care am simtit-o datorita hipoglicemiei sau altor neplaceri interioare sau exterioare. Si suntem ”fericiti”. Pentru o perioada scurta de timp, întrucât starea de neplacere reapare.

Dupa o hiperglicemie de scurta durata si o tentativa a corpului de echilibrare a glicemiei – reapare hipoglicemia – si trebuie iar sa consumam ceva dulce!

Detalii pe financiarul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.