AM POCA anunţă lansarea caravanelor de informare

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă (AM POCA) derulează proiectul „Sprijin pentru activitățile de publicitate, informare și comunicare ale AM POCA, cod SIPOCA 38”. Una dintre activitățile majore ale acestui proiect vizează organizarea unor evenimente de tip caravană în mai multe orașe din regiunile României, ce au ca scop transmiterea optimă a informaţiilor relevante privind POCA 2014-2020, astfel încât să se asigure o utilizare eficientă a fondurilor alocate.

Primul eveniment din seria acestor caravane a avut loc la Târgoviște în data de 12 mai 2017, începând cu ora 11:00 in Sala Mare a Hotelului Nova, cu participarea ministrului delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb și a altor reprezentanți din conducerea ministerului.

La conferință au participat: primari din localitățile vizate, președinți și consilieri ai consiliilor județene, experți din departamentele de accesare fonduri europene din cadrul instituțiilor publice locale, presă locală.

În cadrul acestui eveniment au fost prezentate aspecte cu privire la tipul și intervențiile care pot fi susținute din POCA, structura POCA 2014-2020, stadiul implementarii programului, instrumente de comunicare ce pot fi utilizate de beneficiarii și potențialii beneficiari POCA, precum și aspecte referitoare la depunerea cererilor de finanțare și implementarea proiectelor.

Programul Operaţional Capacitate Administrativă beneficiază de o alocare financiară în valoare de 553,19 milioane euro din Fondul Social European pentru perioada 2014-2020.

Mai multe tipuri de beneficiari pot obține finanțare în cadrul programului: autorități și instituții publice centrale, autorități administrative autonome, ONG-uri, parteneri sociali, instituții de învățământ superior acreditate și de cercetare, Academia Română, autorități și instituții publice locale de la nivelul județelor și municipiilor, autorități și instituții publice locale beneficiare ITI (Investiţii teritoriale integrate), instituții din sistemul judiciar.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.