AMOFM Bucureşti informează angajatorii referitor la deblocarea fondurilor pentru subvenţiile acordate la încadrarea diferitelor tipuri de şomeri

Guvernul României a suplimentat bugetul asigurărilor sociale de stat, al ANOFM respectiv agențiilor județene pentru ocupare a forței de muncă. Astfel, angajatorii vor primi sumele restante pentru subvențiile acordate la angajarea diferitelor tipuri de șomeri.

La data de 18 ianuarie 2024 toate sumele restante au fost redirecţionate către conturile angajatorilor, aferente convențiilor încheiate și neplătite de către agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă pe parcursul anului trecut.

Cererile de încheiere convenţii conf. art.80/85  din Legea 76/2022, modificată  şi completată ulterior, depuse pentru anul 2023 şi anul 2024, sunt în curs de verificare şi soluţionare începând cu data de 10 ianuarie 2024, data aprobării noului buget privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Conform anexei la buget care este aprobata de către ANOFM, forul superior, angajatorii vor fi finantati luna de luna, pentru toate solicitările eligibile depuse de către angajatori. Astfel, toate solicitările de subvenționare a locurilor de muncă, conform Legii 76/2002, art. 80, respectiv 85, vor fi semnate, in ordinea intrarii in institutie,vor fi bugetate si vor intra în plată etapizat începând cu această lună.

Subvenționarea tuturor cererilor din 2023 înseamnă un efort financiar de peste 40 milioane lei. Aceste sume sunt destinate angajatorilor în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă de peste 45 de ani, a tinerilor de până la 29 de ani, a persoanelor cu handicap, a absolvenților, a persoanelor care sunt unici întreținători de familie, a șomerilor de lungă durată”.

AGENŢIA MUNICIPALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ BUCUREŞTI   

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.