ANAF a colectat aproximativ 32 mld lei, în primele 2 luni

Situația încasãrilor bugetare a fost analizata astazi în cadrul unei întâlniri dintre prim-ministrul României, domnul Sorin Grindeanu, ministrul Finanțelor Publice, domnul Viorel Ștefan și președintele ANAF, domnul Bogdan-Nicolae Stan. 
Președintele ANAF a arãtat cã totalul veniturilor bugetare colectate de Agenþia Naþionalã de Administrare Fiscalã cumulat ianuarie și februarie 2017 a însumat 31.991,1 mil.lei, ceea ce reprezintã o diminuare cu doar0,9%indice nominal fata de perioada similara a anului trecut și în condițiile în care încasãrile din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, în timp ce ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA în cotã de 20%.
Totalul veniturilor bugetare realizate de Agenþia Naþionalã de Administrare Fiscalã în luna  februarie 2017 a însumat 13.873,8 mil.lei ceea ce reprezintã o depãºire cu 6,7%indice nominal, respectiv cu 874,0 mil.lei  în cifre absolute mai mult fațã de perioadã similarã a anului 2016 (12.999,7 mil.lei), în condițiile în care cota de TVA în luna februarie 2016 era de 20 %, iar în luna februarie 2017 de 19%.
 În acest context, premierul României a solicitat creșterea gradului de colectare a veniturilor bugetare administrate de ANAF și intensificarea mãsurilor de îmbunãtãțire a conformãrii voluntare. De asemenea, acesta și-a exprimat disponibilitatea în susținerea demersurilor ANAF pentru soluționarea problemelor administrative, care afecteazã în prezent activitatea instituției.  
Ca urmare  a acestei analize, Președintele ANAF, domnul Bogdan – Nicolae Stan a convocat, în cursul zilei de luni, 6 martie, o întâlnire de lucru cu conducerea Direcțiilor Generale Regionale ale Finanțelor Publice,  Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili și a Direcției Generale Antifraudã Fiscalã, în vederea structurãrii unui plan urgent de acțiune, care urmeazã a fi adus la cunoștința prim-ministrului, la începutul sãptãmânii viitoare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.