ANAF aplica unitar prevederile legale in domeniul colectarii creantelor fiscale

In vederea aplicarii unitare a prevederilor legale in domeniul colectarii creantelor bugetare, ANAF supune dezbaterii publice Proiectul de ordin al presedintelui ANAF pentru aprobarea Procedurii de evaluare si valorificare, in regim de urgenta, a bunurilor perisabile sau supuse degradarii, precum si pentru aprobarea modelelor unor formulare.

Conform normelor legale in vigoare, bunurile perisabile sau supuse degradarii, care au fost sechestrate, pot fi vandute in regim de urgenta.

Evaluarea si valorificarea acestor bunuri se efectueaza de catre organele fiscale, la pretul pietei, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Prin prezentul proiect de ordin, s-a incercat structurarea activitatilor care trebuie intreprinse de organele fiscale competente in cazul vanzarii in regim de urgenta a bunurilor perisabile sau supuse degradarii, sechestrate, astfel: dispozitii generale; constituirea Comisiei de valorificare; evaluarea bunurilor perisabile sau supuse degradarii; valorificarea bunurilor perisabile sau supuse degradarii; atributiile Comisiei de valorificare.
Tinand cont de dispozitiile reglementate de Legea nr. 207/2015, prin proiectul de ordin pe care ANAF il supune dezbaterii publice, s-au elaborat o serie de modele de formulare, astfel incat organele din subordinea ANAF sa aplice unitar prevederile legale in vigoare in domeniul colectarii creantelor fiscale, cum ar fi:
– Anunt privind valorificarea bunurilor perisabile sau supuse degradarii;
– Proces-verbal privind desfasurarea si rezultatul procedurii de valorificare a bunurilor perisabile sau supuse degradarii;
– Proces-verbal privind valorificarea bunurilor perisabile sau supuse degradarii;
– Proces-verbal de predare primire a bunurilor perisabile sau supuse degradarii valorificate.
Sursa: manager.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.