Analize medicale de milioane de lei, imputate unor laboratoare şi clinici din Bucureşti

Zeci de milioane de lei pentru analize medicale şi investigaţii imagistice le sunt imputate laboratoarelor şi clinicilor din Capitală. Casa de asigurări de sănătate Bucureşti cere restituirea urgentă a sumele primite pentru servicii care de fapt au fost validate acum câţiva ani. Plus dobânzi şi penalităţi. Unii furnizori se gândesc să ceară banii de la pacienţii care au beneficiat de gratuitate.

316 de mii de lei, plus dobânzi şi penalităţi de peste 115 mii de lei – sunt sume care ar trebui achitate în cel mult 30 de zile de un mic laborator din Capitală care a şi primit o notificare. Alţi furnizori sunt somaţi să plătească multe milioane de lei, pentru analize, tomografii şi alte investigaţii scumpe de care au beneficiat pacienţii cu bilet de trimitere, între 2013 şi 2015.

Casă de asigurări Bucureşti susţine că trebuie să ceară contravaloarea serviciilor acordate după ce laboratoarele terminau plafonul alocat, dar înainte să fie semnat actul adiţional pentru suplimentarea bugetului. Notificările au apărut după un control de la Casa Naţională. Cei de la Direcţia antifraudă susţin că au fost încălcate unele prevederi contractuale. Şi au cerut să fie recuperate sumele decontate deja. Furnizorii vor contesta deciziile în instanţă.

Pacienţii sunt revoltaţi. Se tem şi că vor apărea blocaje la unele laboratoare, în condiţiile în care şi aşa plafoanele pentru analize şi investigaţii se termină din primele zile ale fiecărei luni.

Casa de Asigurări a Capitalei susţine însă că pacienţii nu vor avea de suferit.

Sursa: Știrile TVR

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.