Analize pertinente: Paştele şi tradiţiile de lângă pădure

Aşa cum era de aşteptat, prima zi de Paşte a scos o mulţime de români la iarbă verde, de la bebeluşi, la oameni în vârstă, toţi erau laolaltă. Lângă pădurea Cernica de la marginea Capitalei, mititeii şi cârnăciorii sfârâiau de zor, iar manelele răsunau în fiecare colţ al pajiştei.

Curios este faptul că, astăzi fiind prima zi de Paşte ar trebui ca tradiţia ciocnirii ouălelor să se păstreze chiar şi la grătar. Surpriză însă, din cele câteva zeci de grupuri doar ici-colo dacă găseai pe cineva care să aibă câteva ouă roşii.

Privind mai atent cele întâmplate acolo, se părea că este un concurs între cine dispune de boxe mai puternice la maşină şi cine ştie să danseze mai bine. Fiecare avea stilul său. Unele persoane îşi expuneau buricele, altele şoldurile, pe când altele nonconformiste işi arătau chiloţeii (vezi foto). Sincer să vă spun, nu era nimic interesant!

Mergând în jos pe lângă pădure am ajuns la marginea lacului. Apa era tocmai bună de scăldat, parcă aşteptându-i pe cei care doreau să se răcorească un pic. Totuşi, exista un inconvenient! Apa era foarte murdară, lucru care dovedeşte că autorităţile iar au fost nepregătite. Suntem siguri că a fost pentru ultima oară în care acestea au fost luate pe nepregătite, iar la anul totul va fi bine şi frumos. Mai suntem siguri şi de faptul că muzica va fi alta, adică melodiile vor fi altele, pentru că Salam şi Guţă nu-şi vor lăsa fanii fără a scoate piese noi.

Alin GRIGORE

Foto: Alin GRIGORE

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.