Analizele SportMaraton: Gigi Becali – 3 ani de închisoare

Patronul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat ieri la trei ani de închisoare. Acesta a fost găsit vinovat în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, alături de el au mai fost încarceraţi Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină, aceştia primind doi ani de închisoare. Becali s-a predat luni seară la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, după care a fost adus la arest în jurul orei 21.50, cu o maşină cu geamuri fumurii a Poliţiei.

Deputatul Gigi Becali a fost condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane. Judecătorii au reindividualizat pedepsele de câte trei ani de închisoare primite de Becali în acel dosar şi le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

După recontopirea pedepselor, au arătat judecătorii, Gigi Becali urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de închisoare cu executare, din care instanţa a dispus să fie scăzută perioada 2 aprilie – 17 aprilie 2009, în care omul de afaceri a fost reţinut şi arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrării de persoane.

Reacţiile oamenilor din fotbal după aflarea acestei decizii:

Mihai Stoica, managerul general al Stelei a postat pe o reţea de socializare: “Probabil că e lipsit de importanţă faptul că de acest om depinde soarta celei mai iubite echipe de fotbal din România. Sau că mulţi oameni care au nevoie de sprijin îşi pierd şansa să aibă şi ei o viaţă normală. Este foarte important însă, că un barbat se duce la închisoare fără a beneficia de o judecată dreaptă. Iar o mamă, o soţie şi trei fete asistă neputincioase la acest simulacru. Şi plâng.
Sînt convins că Gigi Becali va câştiga împotriva României la CEDO. Aşa cum sunt convins că 5 e mai mare ca 3. Dar cineva poate împiedica procesul ăsta absurd. Cineva poate îndrepta o gravă eroare judiciară. Cineva poate reinstaura democraţia într-un stat care tinde să se transforme într-unul poliţienesc. Numele lui e Traian Basescu şi e Preşedintele României”.

Daniel Stanciu, directorul sportiv al Stelei: “Am rămas şocaţi de ceea ce s-a întâmplat. E o mare nedreptate. Steaua e o forţă, a demonstrat-o acum şi o va face şi sezonul viitor. Rezultatele Stelei vor fi din ce în ce mai bune. Cu siguranţă că nu s-a aşteptat la acest deznodămant care a schimbat viaţa multora, începând cu Steaua. Mai devreme sau mai târziu va ieşi de acolo”.

Teia Sponte, omul cel mai apropiat şi de încredere al latifundiarului, a confirmat că tot Gigi Becali va conduce Steaua: “Nu voi conduce eu Steaua. Gigi va conduce echipa din închisoare. Nu eu, nu altcineva”.

Şi clubul Steaua a postat un comunicat după încarcerarea patronului grupării roş-albastre în care arată susţinerea pentru Becali: “FC Steaua Bucureşti este alături de domnul George Becali, omul căruia i se datorează performanţele extraordinare din ultimul deceniu, perioadă în care clubul nostru a reuşit să cucerească trei titluri de campioană, o Cupă a României, o Supercupă a României, 9 calificări consecutive în UEFA Champions League şi UEFA Europa League, 5 calificări în primăvara europeană şi o semifinală de Cupa UEFA”.

Gheorghe Hagi: “Am fost la el, l-am văzut şi i-am spus să fie puternic. Important e să fie familia lângă el”.

Eugen Trică, antrenorul CFR-ului: “Am fost trist ieri. Gigi e un om care a făcut mult bine şi nu se bucură nimeni că a ajuns în această postură. Va fi 3 ani într-un fel de cantonament şi sper să fie bine şi să nu-l afecteze prea mult. Nimeni de la CFR nu vrea răul Stelei şi nu se bucură de răul Stelei”.

Leonard Doroftei: “Important e ca Gigi Becali să fie puternic şi să fie exact aşa cum ne-a învăţat, cu Dumnezeu în gând.”

Alin GRIGORE, realizator SportMaraton

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.