Anca Boagiu, atac la Şova

Anca Boagiu spune despre Dan Șova că minte și manipulează. Într-o postare pe pagina personala de Facebook, fostul ministru al Transporturilor îi reproșează ministrului Marilor Proiecte că nu a terminat cei 410 kilometri lăsați în șantier în mandatul său. “Am văzut ca Dan Șova, ministrul Marilor Proiecte Invizibile, s-a molipsit de la colegul lui de bancă Victor Viorel Ponta și, în loc să muncească în folosul țării la Ministerul său facut cadou de PSD, stă pe facebook și se ceartă cu toată lumea. Deunăzi, a reproșat miniștrilor PDL de la Transporturi că nu au acordat atenție autostrăzii Sibiu-Pitești”, a scris Anca Boagiu, pe Facebook.

Fostul ministru al Tranposturilor a adăugat: “Îi reamintesc domnului Ministru, a cărei singură ocupație e să mintă, să manipuleze și să învârtă bani prin contractele de deszăpezire ca la începutul anului 2012, în timpul guvernarii PDL, a fost lansată licitația pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru Sibiu-Pitești. Anterior, între Ministerul Transporturilor/CNADNR și reprezentanții Comisiei Europene au avut loc mai multe discuții în urma cărora Comisia Europeană a acceptat să finanțeze construcția autostrăzii Sibiu-Pitești din POST 2014-2020. O dovadă în plus este și aceea că revizuirea studiului de fezabilitate urma să fie finanțată tot din fonduri europene. Dupa plecarea PDL de la guvernare, pe vremea ministrului Silaghi, licitația de revizuire a SF-ului a fost anulată în timpul procedurii de evaluare a ofertelor.

Între timp, Guvernul Ponta s-a întrecut în declarații arătând că Sibiu-Pitești nu este o prioritate și insistând în fata Comisiei Europene să schimbe traseul autostrăzii pe Sibiu-Brașov, lucru neacceptat de CE”. “Dan Șova a călcat în picioare standardele de cost lăsate de mine în Minister, ceea ce va duce inevitabil la creșterea nejustificată a valorii contractelor și apariția “comisioanelor” aferente, că nu a fost capabil nici măcar să finalizeze cei 410 kilometri lăsați în șantier în mandatul meu, că a călcat în picioare Legea Exproprierilor, prin care am făcut economii de 420 de milioane de lei. Șova, în schimb, finanțează contracte de milioane de euro pentru casele de avocatură ale prietenilor și rudelor sale. Poate domnul Șova își mai amintește și faptul că a scumpit peste noapte, cu peste o sută de milioane de euro, Suplacu de Barcău-Bors, sub “rezilierea-rezilierilor Bechtel”. Deci, domnule Șova, vorba unui clasic în viață, “guvernăm și noi ceva?”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.