Anchetă de proporții la Universitatea Vasile Goldiş din Arad pentru luare de mită

Apar informaţii halucinante într-unul dintre cele mai mari dosare de corupție din învățământul românesc! Perle, rubine, inele cu diamante, zeci de mii de euro şi dolari au ridicat poliţiştiii de la mai mulţi profesori şi angajaţi ai Universităţii Vasile Goldiş din Arad. În schimbul acestor „atenţii”, cadrele didactice nu doar că promovau studenţii la exemane, dar ofereau şi lucrări de licenţă gata scrise. S-a ajuns ca tineri care nu au dat pe la cursuri să iasă din facultate preoţi, psihologi sau chiar… medici.

La Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, profesiile erau de vânzare și se cumpărau cu aur și nestemate.  Pentru rubine, diamante sau câteva sute de euro, cadrele didactice ofereau inclusiv diploma de medic.

Polițiștii au ridicat nu mai puțin de 31.000 de dolari americani, peste 64.000 euro, lire sterline și franci elvețieni. La aceste sume se adaugă 500 de grame de aur, 100 de grame de perle, 200 de grame derubine și două inele cu diamante.

Captura de acum se alătură celor peste 350.000 de euro ridicați de autorități în vara trecută, când au intrat pe fir în rețeaua șpăgii.

Dosarul  fost supranumit „Diplome de licență fără studii” pentru că au existat studenți care au absolvit fără să fi dat vreodata pe la  cursuri. Mulți dintre aceștia erau tineri italieni sau arabi înscriși la grupe în româna care nu cunoșteau limba.

Pâna acum, 120 de cadre didactice și studenți au fost audiați. Din rețea ar fi făcut parte și secretare, informaticieni, dar și foști absolvenți care ar fi avut rolul de a intermedia traseul banilor.

Totodata, informaticienii instituțiilor ar fi accesat ilegal softul creat pentru evidența situațiilor școlare și ar fi modificat rezultatele obținute de unii dintre studenți ori le-ar fi transmis acestora mesaje cu raspunsurile corecte, în timpul examenelor.

Sursa: Amos NEWS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.