Ancheta la SJU Ploiești va fi prelungită până săptămâna viitoare

Ancheta debutată luni la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești va fi prelungită până la începutul săptămânii următoare, a anunţat, marţi, secretarul de Stat Raed Arafat, precizând că, pe această perioadă, se vrea suspendarea managerului spitalului.

”Problemele majore pe care le analizăm sunt modul în care au fost utilizați banii și care sunt prioritățiile spitalului. Chiar am început să comparăm spitalul cu alte spitale de același fel din țară. Deci, din punctul de vedere al comisie, și am discutat acest subiect și cu domnul ministru, este necesară prelungirea acțiunii de verificare și control până la începutul săptămânii viitoare”, a explicat Arafat.

Acesta a propus ca ancheta să meargă înainte în liniște și a spus că s-a înaintat o propunere către CJ pentru ca managerul spitalului să fie suspendat pe durata anchetei.

”Această prelungire este extrem de necesară ca să venim cu date reale. Sunt probleme organizatorice majore, sunt probleme de respectare a structurii spitalului foarte serioase”, a completat secretarul de stat.

Ancheta a fost declanşată după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autorităţilor, lipsa dotărilor şi mai ales a medicamentelor, spunând că Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este „umilit, abandonat de toţi” şi că, deşi în spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unităţii sanitare nu se alocă fonduri, bisturiele electrice de unică folosinţă sunt folosite „de zeci de ori”, iar alte dotări sunt „de pe vremea lui Pazvante”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.