Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

ANCOM finalizeaza cea de-a patra licitatie pentru multiplexurile de televiziune digitala terestra

Publicat: luni, 20 februarie 2017

In urma celei de-a patra licitatii desfasurate de ANCOM pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitala, au fost adjudecate 2 noi multiplexuri locale in Iasi si Timisoara. 

M PLUS INVESTMENTS S.R.L cu sediul social in Iasi si-a adjudecat multiplexul local din Iasi pentru care va achita o taxa de licenta in valoare de 8.000 euro, iar NOVA MEDIA S.R.L. cu sediul social in Timisoara a castigat un multiplex local pentru Timisoara, suma ce urmeaza a fi achitata fiind, de asemenea, 8.000 euro.

Taxele de licenta, a caror valoare cumulata se ridica la 16.000  euro, urmeaza a fi achitate catre bugetul de stat in termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anuntarii rezultatelor. Taxele de licenta au fost stabilite de catre Guvern in luna februarie 2014.

Drepturi si obligatii ale castigatorilor

Ambele multiplexuri sunt acordate pentru o perioada de 10 ani, iar castigatorii pot lansa serviciile imediat dupa obtinerea licentei din partea ANCOM si vor avea obligatia de a pune in functiune un emitator in termen de 1 an de la data obtinerii licentei.

Multiplexul digital

Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.

Prin intermediul fiecarui multiplex national se pot furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul intregii tari, in timp ce multiplexurile regionale si locale vor acoperi fiecare cate o anumita zona de alocare ce poate fi echivalenta cu un judet, respectiv o localitate.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=21555

Publicat de la data feb. 20 2017. Categorii IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 septembrie 2019, 9:41
 

ENE
Predominant înnourat
18°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 45%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:54
Apus: 19:27
Prognoza 16 septembrie 2019
Zi
 

VSV
Soare
29°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

NNV
Senin
13°C
Vânt: 0 km/h NNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.854 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team