Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

ANCOM: Tot mai multi abonati la servicii de televiziune receptionate prin cablu in format digital

Publicat: joi, 25 mai 2017

La sfarsitul anului 2016, in Romania, erau aproape 7,3 milioane de abonati la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost, in crestere anuala cu 3%, conform datelor raportate de furnizori catre ANCOM. Dintre acestia, peste 4,7 milioane sunt abonati prin retele de cablu, 2,4 milioane sunt abonati prin retele satelit (DTH) si 95 de mii sunt abonati prin tehnologie IP (IPTV). Numarul de abonati care receptioneaza servicii de retransmisie a programelor audiovizuale prin cablu in format digital a crescut cu mai mult de 10% la sfarsitul anului 2016 fata de 2015. Infografic aici.

Odata cu cresterea numarului de abonati, a crescut si rata de penetrare la nivel de gospodarii a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost, care a depasit nivelul de 97%.

Per total abonati, 65% receptioneaza programele audiovizuale prin intermediul retelelor de cablu, respectiv 33% prin retele satelit de tip DTH, insa, in mediul urban, cei mai multi utilizeaza retelele de cablu (81%), iar in mediul rural pe cele de tip DTH (58%). Abonatii prin tehnologia IP reprezentau 1,3% din total, aceasta tehnologie fiind utilizata aproape in totalitate in mediul urban (97% dintre abonatii prin IP se afla in mediul urban).

Serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale receptionate in format digital 

Urmand tendinta ultimilor ani, numarul de abonati la serviciile de retransmisie a programelor media audiovizuale receptionate in format digital continua sa creasca, ajungand la valoarea de aproximativ 4,6 milioane, reprezentand 63% din totalul abonatilor, in crestere anuala cu aproape 5%.

In functie de suportul folosit pentru receptionarea in format digital a programelor TV, la finalul anului 2016, 53% (2,4 milioane) dintre abonati utilizau retele cu transmisie prin satelit (DTH), in timp ce 45% (2,1 milioane) utilizau retele de cablu, iar 2% (95 mii) prin tehnologia IP (IPTV). In ultimul an, numarul de abonati la servicii furnizate prin retele de cablu in format digital a crescut cu peste 10%, cel al abonatilor prin tehnologie IP (IPTV) a crescut cu peste 14%, in timp ce numarul abonatilor la servicii furnizate prin retele satelit de tip DTH s-a mentinut aproape constant.

Serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale receptionate prin retele de cablu 

Numarul de abonati prin retele de cablu a inregistrat o crestere anuala de 4%, in mediul rural cresterea fiind cea mai mare, de 9%, in timp ce in mediul urban a fost de doar 3%. Astfel, rata de penetrare a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale prin retele de cablu in mediul urban a ajuns la aproape 84%, in timp ce in mediul rural a depasit 37%. Ponderea abonatilor la servicii receptionate in format digital in totalul abonatilor prin retelele de cablu a ajuns la 44, in crestere anuala cu 3 puncte procentuale.

Raportul de date statistice

Raportul de date statistice privind piata de comunicatii electronice din Romania pentru anul 2016 este realizat de ANCOM, pe baza datelor statistice raportate semestrial de furnizorii care au obligatia de a transmite catre ANCOM valorile indicatorilor corespunzatori categoriilor de servicii conform Deciziei nr. 333/2013 si este disponibil aici.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=81216

Publicat de la data mai 25 2017. Categorii IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

7 decembrie 2019, 15:05
 

VSV
Noros
2°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 80%
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:38
Apus: 16:36
Prognoza 8 decembrie 2019
Zi
 

SV
Predominant însorit
7°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VNV
Parţial noros
-2°C
Vânt: 0 km/h VNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 07-12-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 12:00 si 15:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Galaţi;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Vaslui; Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

  • 246.979 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team