Andra Guţi, premiată cu Leopardul pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul de la Locarno

Actriţa Andra Guţi a primit sâmbătă la Festivalul de Film de la Locarno (Elveţia) „Leopardul pentru cea mai bună interpretare feminină” pentru rolul jucat în pelicula „Alice T.”, cel mai nou film al regizorului Radu Muntean, informează site-ul oficial al festivalului.

„Alice Tarpan (Andra Guţi) are, la cei aproape 17 ani ai săi, o adolescenţă complicată. Nu e vorba doar de problemele de la şcoală sau că nu e sigură cu cine a rămas gravidă, dar mai ales de faptul că mama ei adoptivă, Bogdana (Mihaela Sîrbu), a aflat de toate astea”, se arată în prezentarea peliculei transmisă AGERPRES într-un comunicat al Voodoo Films.

„Alice T.”, o coproducţie România-Franţa-Suedia, cu un scenariu semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean şi Răzvan Rădulescu, a avut premiera mondială pe 4 august, în cadrul competiţiei internaţionale a Festivalului de la Locarno, unde a concurat pentru „Leopardul de Aur”.

Potrivit sursei citate, filmul s-a bucurat de recenzii pozitive în presa internaţională după proiecţia de gală, Screen International apreciind că este „adânc înrădăcinat în caracter şi în defectele şi contradicţiile care îi definesc pe oameni”.

Rolurile interpretate de Andra Guţi şi Mihaela Sîrbu creează „cea mai frumoasă relaţie văzută în acest an în cinematografia românească”, notează Cineuropa, iar Cinemagia anunţă în cronica filmului o „captivantă analiză a unei vârste imposibile”.

Cel mai râvnit premiu al Festivalului, „Leopardul de Aur”, i-a revenit la această ediţie peliculei „A Land Imagined”, semnată de regizorul Yeo Siew Hua, din Singapore.

CITEȘTE ȘI:

Andra Guţi: Premiul mi-a dat încrederea de care aveam nevoie la început de drum

Irina Nistor, despre câştigătoarea ‘Leopardului’ la Locarno: Andra Guţi este o fată foarte tânără şi foarte talentată

Filmul „Alice T.”, regia Radu Muntean, va fi lansat în România pe 9 noiembrie

Sursa: AGERPRES

Foto: Cinemagia.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.