Andreea Paul: Vacanța parlamentară de 3 luni trebuie diminuată la o singură lună

Are România timp să-și aștepte două luni parlamentarii să se întoarcă din concediul de vară și încă o lună din concediul de iarnă? se întreabă retoric deputatul PDL, Andreea Paul, conform unui comunicat de presă.

Prezentăm declaraţia de presă a deputatului PDL:

„Vacanța parlamentară de vară începe la 1 iulie 2013 și se termină la 31 august 2013, când începe o nouă sesiune parlamentară.

Vacanța parlamentară reprezintă un alibi pentru abuzuri. Comisia de la Veneţia ne atrage atenţia asupra puterii executive care abuzează prin intermediul ordonanţelelor de urgenţă și încalcă autoritatea puterii legislative.

Lăsăm legea fundamentală a României să aștepte două luni?

Se impune urgent luarea unei măsuri în ceea ce privește vacanța parlamentară: 1 lună iarna și 2 luni vara. Nu este normal ca liderii USL să amâne votul din plenul Senatului pentru luna septembrie, la începutul sesiunii parlamentare. Ce fel de exemplu oferă ei poporului român pentru responsabilitate când, însăși revizuirea Constituției este amânată?

Este justificat un concediu de două luni în condițiile în care situația României este din ce în ce mai gravă? Putem cataloga România drept stat falimentat din punct de vedere politic pe perioada verii. Cu așa o vacanță lungă se presupune că toate sunt bune și frumoase, iar în aceast interval de timp problemele stagnează. Câți dintre parlamentari își pun problema restanțelor legislative atunci când pleacă în concediu? Cum rămâne cu  legea intabulării gratuite sau cu legea privind grațierile colective sau mai mult, cu statutul parlamentarilor, declarat neconstituțional de judecătorii Curții Constituționale?

Este absurd să avem pe ordinea de zi, așa cum s-a întâmplat ieri, vot pe marginea ordonanțelor emise de Guvernul Tăriceanu acum 6 ani. În prezent, 259 din inițiativele legislative aflate la comisii pentru examinare în fond au termene depășite, dintr-un număr total de 282.

Câteva exemple:

– la Comisia pentru industrii şi servicii: 84 din 87,

– la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci: 31 din 35,

– la Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice: 32 din 33,

– la Comisia pentru sănătate şi familie: 21 din 22 etc.

Dacă respectul pentru această instituție este ridicat la cel mai înalt nivel, atunci apare inevitabil întrebarea: „Respectul față de cetățeni cum se manifestă: prin vacanțe interminabile, prin amânarea constantă a rezolvării problemelor românilor?”

Parlamentarii români trebuie să fie model pentru muncă și responsabilitate. Nu se mai poate acționa după principiul „dă-i timpului timp”. România se afundă vizibil în probleme, iar parlamentarii trebuie să acționeze ca atare”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.