Andrei Chiliman a fost exclus din PNL. Reacţii VIDEO

Cu 130 de voturi ”pentru” și 8 ”împotrivă”, delegația Permanentă a PNL a decis, luni, excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman. Acesta este  acuzat de ”abateri grave de la disciplina partidului”.

”Am fost acuzat de Crin Antonescu că aș fi aderat la un alt partid sau la o altă doctrină politică, acesta fiind și unul dintre motivele excluderii mele. Nimic mai fals. Inițiativa România Liberală este o organizație non-guvernamentală, nu un partid politic, iar prin tot ceea ce am făcut, fac și voi face la IRL, voi apăra valoriile, principiile și politicile liberale de care s-a despărțit domnul Antonescu. Dacă cineva are o altă doctrină, acela este Crin Antonescu”, a declarat Chiliman.

Acesta a insistat că IRL nu a fost creată pentru a fi un adversar al PNL, ci pentru a fi o șansă pentru PNL de a promova politicile de care acesta s-a îndepărtat.

”Noi încercăm tocmai să aducem înapoi acest electorat pentru că ceea ce promovăm noi este exact ce așteaptă electoratul liberal astăzi”, a mai spus Chiliman.

Acesta a completat că ”promiscuitatea politică” de care a fost acuzat înseamnă ”să negociezi pe sub masă cu Blaga în timp ce ești la guvernare cu PSD-ul”.

”Azi, în Delegația Permanentă, Crin Antonescu a avut câștig de cauză, dar PNL a avut numai de pierdut și, din păcate, pierderea este această îndepărtare de principiile și valoriile liberale”, a mai spus Chiliman.

Delegația Permanentă a PNL a decis, luni, excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, acesta fiind acuzat de ”abateri grave de la disciplina partidului”.

Alături de acesta, a fost exclus din partid și deputatul Diana Tușa. Pentru Tușa au fost 104 voturi ”pentru” excludere, respectiv 41 de voturi ”împotrivă”.

Chiliman: Am venit să apăr PNL de Antonescu

Primarul liberal al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat înaintea reuniunii delegației permanente a PNL că a venit să apere partidul de preşedintele Crin Antonesc, nu să se apere.

”Am venit să apăr principile, libertatea de opinie, asocierea şi un anumit mod de a face politică, am venit să apăr partidul de Antonescu, nu să mă apăr pe mine”, a declarat Andrei Chiliman.

Referitor la acuzaţiile care i se aduc, Chiliman a spus că sunt uşor de demontat pentru că ”nu sunt logice”.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, înaintea reuniunii delegației permanente a partidului că Diana Tușa și Andrei Chiliman ar putea să fie exlcuși din PNL împreună cu ”alţii”.

„Vor mai fi și alții, există mai multe variante, sunt și câteva propuneri de la Mehedinți”, a spus Crin Antonescu.

Întrebat de către jurnalişti care sunt motivele pentru exluderea lor, Antonescu a făcut referire la articolul 16.

„În baza articolului 16, litera a și litera c”, a spus Antonescu.

Andrei Chiliman se află în conflict cu şeful PNL, Crin Antonescu, de aproximativ un an de zile. Reamintim că săptămâna trecută alţi 12 liberali au fost daţi afară din partid, iar printre ei s-a aflat şi Vlad Moisescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.