Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Animalele nu vor mai fi folosite în circurile din București

Publicat: joi, 27 aprilie 2017

Începând de astăzi, ca urmare a votului din Consiliul General al Primăriei Municipiului București, utilizarea animalelor în circuri a devenit interzisă în Capitală. Hotărârea vine ca o extinere naturală a hotărârii din 30 ianuarie 2017, care viza exclusiv Circul Globus. Deși ambele proiecte de hotărâri au fost depuse simultan, întrucât încadrările lor juridice au fost diferite, prezenta hotărâre a urmat un parcurs mai lung, ea fiind în dezbatere publică conform legii, prilej cu care am constatat larga susținere și din partea populației, întrucât sute de mesaje au fost primite în susținerea proiectului.

Această hotărâre a Consiliului General permite Bucureștiului să se situeze în grupul tot mai mare al capitalelor europene și mondiale în care animalele nu mai sunt folosite în circuri.

Strategia pentru protecția și bunăstarea animalelor, votată în Consiliul General al PMB

Pentru prima dată în 26 de ani, municipiul București are o strategie pentru protecția și bunăstarea animalelor, o strategie care are ca obiectiv transformarea municipiului București într-un model național de oraș aromonios din punct de vedere al coabitării „om-animal”, un oraș pet-friendly și care să poată reprezenta exemplul și referința pentru zona București-Ilfov și pentru toată România în privința modului în care coabităm cu animalele armonios.

Cei doi piloni ai acestei strategii sunt reprezentați de (I) necesitatea soluționării integrate a problemei animalelor abandonate și fără stăpân pe domeniul public și (II) soluționarea relației dezechilibrate dintre proprietarii de animale domestice și cei ce nu dețin animale de companie.

În primul pilon șase axe sunt prevăzute și anume: (1) prevenția abandonului prin crearea Poliției Animalelor București și a prevenția înmulțirii animalelor prin sterilizare gratuită; (2) ridicarea animalelor care va avea ca obiectiv minimizarea traumei la care sunt supuse animalele în acest proces; (3) transformarea adăposturilor existente care se concentrează pe adăpostirea animalelor în centre de adopții care se vor concentra pe reabilitarea și adopția animalelor; (4) stimularea adopțiilor; (5) utilizarea animalelor ca resurse sociale și utilitare și (6) eutanasierea ca ultim resort după epuizarea tuturor etapelor precedente și respectând legislația în vigoare.

În al doilea pilon, axa cea mai importantă o reprezintă educația chinologică și civică pentru ca gradul de coabitare să fie cât mai ridicat între posesorii de animale de companie și cei ce nu le dețin; infrastructura destinată animalelor de companie va fi dezvoltată, mai ales prin dog-park-uri echipate adecvat; Parcul Natural Văcărești va deveni un loc tematic pentru eliberarea speciilor de păsări sau de mamifere sălbatice și va juca un rol activ pentru educație; Primăria Municipiului București va crea un Serviciu Municipal de Urgență și Resuscitare Veterinară – SMURV în dotarea căruia să existe clinici veterinare care să poată asigura intervenții veterinare în regim de urgență.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=79662

Publicat de la data apr. 27 2017. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 februarie 2020, 21:47
 

V
Senin
6°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 5°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:06
Apus: 17:53
Prognoza 23 februarie 2020
Zi
 

VSV
Predominant înnourat
12°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Parţial noros
7°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-02-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 1ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 06:00 - 23 februarie, ora 18:00 Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului […]
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 22-02-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 2AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN  Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 18:00 Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului […]

Loto

Horoscop

  • 266.347 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team