ANM, Cod Roşu de viscol pentru şase judeţe, valabil până la ora 22:00

 

ANM a emis o avertizare Cod roşu de viscol pentru 6 judeţe din ţară. Este vorba despre judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Avertizarea este valabilă de la ora 15.00 la ora 22.00.

În intervalul menţionat vor avea loc intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero.

Anterior…

Administraţia Naţională de Meteorologie ar putea emite miercuri după-amiază un Cod Roşu de ninsori şi viscol pentru şase judeţe din sud-estul ţării. Judeţele vizate sunt Ialomiţa, Buzău, Tulcea, Constantă, Brăila şi Galaţi, scrie hotnews.ro.

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, a anunţat miercuri dimineaţa că în zona vizată, unde stratul de zăpadă existent depăşeşte deja 50 de centimetri, se va depune un stat proaspăt de zăpadă care va depăşi 30 de centimetri, posibil 50 de centimetri, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70-80 km/oră.

„Spre deosebire de evenimentul precedent, de data asta ciclonul din Marea Neagră este un pic mai la sud ceea ce însemna că afectează mai putenic judeţele din Dobrogea şi din Bărăgan, de la est de Bucureşti, deci Ialomiţa, Călăraşi. Încă un amănunt, destul de severă situaţia şi ptentru Buzău, Brăila, toate aceste judeţe le monitorizăm cu atenţie maximă, sunt judeţe în care după ora 3:00 vântul poate sări la rafală la peste 70-80 km/h şi ninsoarea se va intensifica cu siguranţă”, arată Florinela Grorgescu.

Potrivit meteorologilor, probabilitatea Codului Roşu este foarte mare.

Afirmaţia a fost făcută de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie în cadrul unei întâlniri cu premierul Victor Ponta la sediul instituției.

Ponta, la ANM: Tot ce se întâmplă aici se întâmplă pe baze științifice

Premierul Victor Ponta a DECLARAT  la  întâlnire  că toată lumea trebuie să aibă încredere că ceea ce face ANM este un lucru științific.

„Eu am venit aici tocmai pentru că vreau să dau un anumit mesaj, că tot ce se întâmplă aici se întâmplă pe baze științifice și pe standarde europene. (…) Cred că mesajul principal este acela că instituțiile celelalte ale statului să aibă încredere totală în ceea ce dvs. transmiteți. (…) „Pentru noi este foarte important ca, în primul rând instituțiile care trebuie să intervină să se bazeze 100% pe ceea ce dvs. dați și comandamentul de iarnă a luat în totalitate ceea ce ați transmis pentru a mobiliza forțele noastre, dar important este și ca oamenii să aibă încredere și să înțeleagă că atunci când spuneți că este cod portocaliu sau roșu chiar este serios. (…) Eu am vrut să vă vizitez nu că nu am încredere, eu am totală încredere, dar vreau să aibă toată lumea încredere că ceea ce faceți aici nu are legătură nici cu Guverne, nici cu televiziuni, nici cu nimic, faceți un lucru științific, care se face în toată Europa, cred”, a declarat Ponta, miercuri, la sediul ANM.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.