Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

ANM: Treptat, temperaturile încep să scadă

Publicat: luni, 20 ianuarie 2014

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 20 ianuarie – 2 februarie:

BANAT
Până în 27 ianuarie temperaturile vor scădea treptat, mai accentuată în primele trei zile ale intervalului de prognoză, astfel încât maximele diurne ajung, în medie, de la o valori de 14 grade Celsius în prima zi, până la 2 grade pe 26-27 ianuarie. Minimele nocturne vor scădea de la 6…7 grade la începutul intervalului, până la valori medii de -4 grade la sfârşitul primei săptămâni de prognoză. În a doua săptămână, regimul termic va marca o creştere treptată a valorilor termice. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele zile ale intervalului.

CRIŞANA
În prima săptămână valorile termice maxime vor fi în scădere, de la medii de 13 grade, până la aproximativ 1 grad la sfârşitul primei săptămâni de prognoză, când regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii ianuarie. La începutul celei de-a doua săptămâni, temperaturile vor creşte uşor, spre medii de 2…4 grade în intervalul 28 ianuarie – 2 februarie. Va ploua, în general slab cantitativ.

TRANSILVANIA
Până duminică 26 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea cu aproximativ 10 grade Celsius, ajungând la valori medii de -2…-1. În următoarele zile va avea loc o uşoară încălzire, astfel încât, între 29 ianuarie şi 2 februarie, media maximelor diurne va atinge 1 grad Celsius, apropiată de norma climatologică a perioadei. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată între 20 şi 23 ianuarie.

MARAMUREŞ
La începutul intervalului vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu medii ale maximelor diurne de 9…10 grade şi ale minimelor nocturne de 3…4 grade. Pe 22 – 23 ianuarie va avea loc o răcire accentuată, astfel încât între 24 şi 27 ianuarie se vor consemna medii ale temperaturilor maxime de -1…0 grade, iar minimele termice vor coborî, în medie, spre -7 grade Celsius. După 28 ianuarie se estimează o tendinţă de uşoară încălzire. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe cantitativ şi predominant sub formă de ploaie, va fi mai mare în primele zile ale intervalului.

MOLDOVA
În prima săptămână media valorilor maxime va scădea de la 2 la -8 grade Celsius, iar în a doua săptămână va creşte spre aproximativ 1 grad în ultimele zile ale intervalului. Probabilitatea de precipitaţii, mai ales lapoviţe şi ninsori, în general slabe cantitativ, va fi mai mare în primele zile ale prognozei.

DOBROGEA
Vremea se va răci în prima săptămână a intervalului de prognoză, când media temperaturilor maxime va scădea treptat de la 10…11 grade până la -2…-1 grad între 25 şi 27 ianuarie. În acelaşi interval minimele nocturne vor coborî, în medie, de la 5 la -6 grade Celsius. După data de 28 ianuarie, se intră într-un proces încălzire. Vor fi precipitaţii, slabe cantitativ, sub formă de ploaie în primele zile.

MUNTENIA
Până pe 26…27 ianuarie vremea se va răci de la o zi la alta, astfel încât maximele termice vor scădea de la o medie de 8…9 grade în primele zile spre -1…0 grade la sfârşitul primei săptămâni de prognoză. În acelaşi interval minimele nocturne vor scădea de la 4 la -6 grade, în medie. În a doua săptămână vremea se va încălzi, maximele diurne atingând în medie, după 29 ianuarie, 3…4 grade Celsius, iar minimele nocturne aproximativ -3 grade Celsius. Va ploua slab pe 22-23 ianuarie, iar între 24 şi 27 ianuarie, temporar, vor fi precipitaţii mixte.

OLTENIA
În primele trei zile vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, apoi temperaturile vor scădea cu aproximativ 8 grade până în jurul datei de 27 ianuarie, cand se vor atinge valori medii de aproximativ 1 grad Celsius la valorile maxime diurne şi -6 grade la cele minime nocturne. În următoarele zile, vremea se va încălzi uşor. Va ploua temporar în primele zile ale prognozei, iar în jurul datei de 26-27 ianuarie creşte probabilitatea pentru lapoviţe sau ninsori.

LA MUNTE
Până la sfârşitul primei săptămâni temperaturile maxime vor scădea treptat, de la medii de 4…5 grade la început spre -5 grade în jurul datei de 26…27 ianuarie, când minimele nocturne vor coborî spre valori medii de -11 grade, faţă de 0…1 grad la începutul intervalului. În a doua săptămână va avea loc o creştere a regimului termic. Trecător vor fi precipitaţii, mixte la început, apoi predominant sub formă de ninsoare.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76143

Publicat de la data ian. 20 2014. Categorii ACTUALITATE, Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 februarie 2020, 13:44
 

SV
Soare
12°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 37%
Vânt: 11 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 7:01
Apus: 17:57
Prognoza 26 februarie 2020
Zi
 

SV
Înnourat
18°C
Vânt: 11 km/h SV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SV
Parţial înnourat cu precipitaţii
7°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 267.152 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team