Antonescu: Am încă planuri majore cu Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a dat asigurări că relaţia sa cu Victor Ponta funcţionează încă, deşi a criticat anumite decizii de-ale acestuia. Antonescu a ţinut să evidenţieze că nu îl leagă nimic de Traian Băsescu.

 

„Nu mă leagă nimic din trecut şi nu am planuri de viitor cu Traian Băsescu. Am încă planuri majore cu Victor Ponta. Ne leagă mii de kilometri pe care i-am parcurs împreună în campanie”, a declarat liderul PNL, în cadrul unei conferinţe de presă.

Declaraţiile lui Crin Antonescu vin în contextul acuzaţiei lui Traian Băsescu asupra premierului Victor Ponta în cazul procurorului Lucian Papici. Şeful statului l-a acuzat pe Victor Ponta că „ar fi intrat cu bocancii în justiţie” prin revocarea procurorului Lucian Papici, cel care a instrumentat dosarul fraudării referendumului de către vicepremierul PSD Liviu Dragnea.

Faptul că preşedintele Traian Băsescu a vorbit la telefon cu procurorul general nu reprezintă un motiv pentru suspendarea sa, spune liderul liberal Crin Antonescu, care a subliniat că şeful statului poate comunica, în principiu, cu oricine.

„Unii vorbesc de suspendare, cred că glumiţi. Faptul că Traian Băsescu a dat telefon procurorului general numai într-o cheie comică ar putea fi interpretat drept motiv de suspendare. Oricine, cu atât mai mult şeful statului, pot vorbi şi uneori chiar trebuie să vorbească cu procurorul general. Sunt şefi de instituţie, sunt oameni cu responsabilităţi, sunt oameni care trebuie să comunice prin chiar spiritul Constituţiei”, a declarat Antonescu.

Liderul liberal se aşteptaa ca procurorul general să iasă public şi să facă clarificări cu privire la situaţia procurorilor.

Preşedintele fondator al PC susţine că preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia când a discutat cu procurorul general Tiberiu Niţu pe tema schimbării lui Lucian Papici din funcţia deţinută la DNA. În consecinţă, potrivit lui Voiculescu, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă suspendare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referitor la recentele schimbări la nivelul DNA, că „este o imixtiune a politicului, care pur şi simplu a dat ordin procurorului general să facă ceva”. El s-a referit la amestecul premierului Ponta în cazul revocării procurorului Lucian Papici, cel care a instrumentat dosarul fraudării referendumului de către Liviu Dragnea.

Preşedintele PNL  a explicat şi cum vede guvernarea alături de PSD, un partener care dă „mesaje nedemocratice, inacceptabile, mesaje de forţă pe deasupra legii”.

„Continuăm atrăgând atenţia partenerului, comunicându-i deschis şi, iată, chiar public, aceste lucruri, respectând programul de guvernare şi îndreptând lucrurile din mers. Pentru că, încă o dată, aş vrea să stăruiţi asupra următorului aspect: guvernarea României, Guvernul României nu este un breloc, un obiect pe care Victor Ponta sau eu, PSD sau PNL să-l aibă în buzunar”, a replicat Antonescu, întrebat cum poate PNL să rămână într-o alianţă la guvernare în vreme ce partenerul dă „mesaje nedemocratice, inacceptabile, mesaje de forţă pe deasupra legii”.

De asemenea, liderul PNL a afirmat că părăsirea guvernării nu ţine de situaţia în care unuia dintre parteneri nu-i convinge poziţia celuilalt.

„Cu alte cuvinte, dacă ai ceva ce nu-ţi convine la domnul Ponta trebuie să pleci de la guvernare. Sau dacă domnul Ponta are ceva ce nu-i convine la mine sau la PNL trebuie să plece de la guvernare. Nu. Mandatul de guvernare este dat de Parlamentul României, ne-a fost dat împreună şi îl exercităm împreună. Mandatul parlamentarilor care au învestit în Parlament acest guvern a fost dat de cetăţenii României, de asemenea, împreună. Şi, în sensul acesta, obligaţia noastră, ca şi a partenerilor, este ca în baza criteriilor şi punctelor din programul de guvernare, în baza proiectului USL, chiar dacă avem neînţelegeri, chiar dacă avem derapaje, să mergem pe acest drum”, a mai spus Antonescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.