Antonescu, despre nominalizările PNL pentru cabinetul PONTA 3 VIDEO

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că speră ca numirea lui Klaus Iohannis la ministerul de Interne și în funcția de vicepremier îi va ”bucura” pe cei din PSD.

”Sperăm și sper că implicarea lui Iohannis e de natură să îi bucure și pe partenerii noștri. E semnul că PNL e implicat la maxim în această guvernare”, a afirmat Antonescu.

Cât despre afirmația făcută de purtătorul de cuvânt al PSD, care a spus că nu este clar dacă Iohannis ar putea fi și vicepremier, liderul PNL a spus: ”nu sunt în situația să angajez vreo polemică cu purtătorul de cuvânt al vreunui partid”.

Antonescu a spus, de asemenea, că nu există nicio instabilitate politică.

”Nu e vorba de niciun fel de instabilitate. Mi se pare caraghios să vorbim de instabilitate. Avem o majoritate de 70 și la suta, avem un guvern puternic, avem toată capacitatea politică de a rezolva anumite chestiuni la nivelul Guvernului și Parlamentului dacă este nevoie”, a mai spus el.

Totodată, Crin Antonescu a subliniat faptul că propunerile făcute de PNL pentru cele patru ministere- Economie, Finanțe, Sănătate și Interne sunt ”niște propuneri serioase și luate în forurile cele mai înalte ale partidului”.

*******

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat  nominalizările pentru portofiile rămase vacante în urma demisiilor a patru miniştri liberali.

Astfel, Antonescu a spus că prim vicepreşedintele liberal Klaus Iohhanis va ocupa postul de ministru al Internelor şi viceprim ministru.

Klaus Iohhanis a spus la conferinţa de presă că a acceptat nominalizarea pentru a ajuta PNL. „va garantez că fac ce fac pentru a îmbunătăţi vizibilitatea PNL în guvern, a declarat Iohhanis care a adăugat că: Nu sunt dispus să renunţ foarte uşor la Primăria Sibiului. Mă simt obligat faţă de Sibieni. Voi căuta soluţii pentru un interimat rezonabil de cîteva luni.
Eugen Nicolăescu va ocupa postul de ministeru al Finanţelor.

„Așteptăm de la Eugen Nicolăescu să dovedească în fruntea Finanțelor aceeași claritate, curaj și tenacitate în asumarea și realizarea unor proiecte. Aștept o viziune și o practică pe care să o impună în fruntea acestui minister, prin care să se înțeleagă că aceste structuri sunt la dispoziția cetățeanului român. Măsuri cât mai rapide, pentru ca toate procedurile, încă foarte complicate pentru români, să fie simplificate. Ca birocrația, în sens tehnic, a acestui minister, să facă viața mai ușoară contribuabilului român. Așteptăm ca obiectivele pe termen scurt ale PNL, măsurile ferme pentru stimularea mediului economic privat să devină cât mai repede o realitate. Nicolăescu nu este un nou-venit în lumea Finanțelor Publice”, a decalarat Antonescu.

”PNL a avut vocație economică pe care din păcate în ultimii ani nu a exercitat-o foarte pregnant și explicit”, a spus Nicolăescu, după propunerea sa.

Teoror Anastasiu a fost propus la Ministerul Economiei.

„De la Teodor Atanasiu aștept să atace marile probleme care țin de privatizări și proiectele care țin de perspectiva reindustrializării României, să găsească soluții rapide și eficiente pentru marile dosare. Să își pună energia și eficiența în slujba domeniului Sănătății, cu proiect, hotărât să ducă mai departe reformele Sănătății”, a susţinut Antonescu.

”Într-o țară precum România care trebuie să recupereze decalaje majore, politicile publice în domeniul economiei nu trebuie să fie decât liberale. (…) Principlala preocupare va fi de a asigura o concurență reală și acerbă pe piața românească. Vom avea prețuri competitive și servicii de calitate”, a declarat Atanasiu, la conferinţa de presă.

Cristian Buşoi a fost propus la Ministerul Sănătăţii.

Validarea propunerilor s-a făcut prin vot, în şedinţa BPN al PNL.

Antonescu a spus că a transmis premierului Victor Ponta propunerile PNL şi aşteaptă opinia sa.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.