Antonescu: Discuţia pe pactul de coabitare e un caraghioslâc

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că discuţile privind pactul de coabitare dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta reprezintă un caraghioslâc.

Antonescu a fost întrebat dacă crede într-o împăcare între Victor Ponta şi Traian Băsescu: „Termenul ăsta de împăcare l-a folosit domnul Ponta şi cu privire la relaţiile dintre domnia sa şi mine. Aş fi jignit să se folosească acelaşi termen între ceilalţi doi domni, adică din două una, ori noi cu Victor Ponta, cum zice domnia sa, ne-am împăcat, dar cum ne împăcăm noi nu pot să se împace alţii, ori să fim serioşi … Cred că nu am ajuns în situaţia în care să ne uităm o ţară întreagă la un caraghioslâc pe felul în care se constituie o comisie care cuprinde miniştri. Ce miniştri, ai Sportului? Nu. Ministrul Justiţiei – e greu să şi pronunţi – şi ministrul de Externe, care mediază ce? O împăcare. Între cine? Între doi cetăţeni cu funcţii temporar importante. (…) Ca să ţii din treabă un ministru Externe şi un ministru al Justiţiei, care atâta treabă au în România şi în lume, pe de o parte, pe de altă parte ca să ţii din treabă nişte consilieri prezidenţiali care au de făcut un partid, adică nu e uşor, ca să discute cum să se împace şi să evalueze cum a mers pactul de coabitare. Păi nu vede toată lumea cum a mers pactul de coabitare? A mers o vreme bine, şi-au făcut fiecare nişte interese, după care s-a schimbat situaţia”, a declarat Antonescu.

Şeful PNL a fost întrebat la ce s-a referit susţinând că premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu şi-au „făcut nişte interese”. „N-am spus că sunt interese ilegitime, sau legitime. Sunt nişte interese politice pe care, în mod evident, din punctul meu de vedere, repet, marele beneficiar al pactului a fost Traian Băsescu. Asta este evaluarea mea, domnul Ponta ar avea şi dânsul motive să creadă că i-a mers bine”, a explicat liderul liberal.

Referitor la trecerile la PSD ale unor parlamentari din rândurile opoziţiei, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a apreciat că social-democraţii sunt „trup din trupul USL”, dar problema intervine când e prea mult sânge şi creşte tensiunea arterială…

Luni, Antonescu a comparat cu o „hemoragia” plecarea a trei senatori din PPDD la PSD.

„De ce să o tratăm? Hemoragia nu aparţine USL, adică au plecat nişte oameni. (…) PSD este partea noastră, este trup din trupul nostru, este…doar ştiţi, e la USL. Problema este că nici când ai prea mult sânge nu e bine, adică e o tensiune arterială prea ridicată, asta ar putea fi un semn de îngrijorare. Dar, deocamdată, câţi, cinci, şase oameni…nu e problema noastră. În orice caz, nu noi avem hemoragii”, a declarat Crin Antonescu.

Președintele PNL  a mai declarat are o listă cu trei propuneri pentru funcția de ministru al Economiei, printre aceştia nu era Teodor Atanasiu.

„Mă gândesc de ieri (n.r. — luni). Am chiar mai multe nume. Dimineață ajunsesem la vreo trei”, a declarat Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă s-a gândit la următorul ministru al Economiei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.