Antonescu: Episodul SRS este încheiat. Ne-am înțeles și mergem mai departe

Situația din USL este bună. Formațiunea politică merge mai departe, a declarat preşedintele USL, Crin Antonescu, vineri seară, la B1 TV,  apreciind că problema nu este senatorul Sorin Roșca Stănescu, ci solidaritatea din USL.

„USL este bine sănătoasă și merge înainte. Ne-am delimitat foarte clar de afirmațiile lui Sorin Roșca Stănescu, și-a cerut chiar scuze. Problema nu e Sorin Roșca Stănescu, ci solidaritatea în USL”, a spus Antonescu.

Acesta a precizat că problema Sorin Roșca Stănescu a fost tranșată și că, la ședința USL de luni, principalele preocupări ale Uniunii sunt cele de guvernare, revizuirea Constituției și procesul de regionalizare.

„Despre episodul SRS cred că lucrurile s-au spus foarte clar. Agenda de luni va fi dominată de problemele de guvernare, ale Constituției și ale regionalizării. Pentru noi acestea sunt subiectele mari. Nu cred că asta a fost cea mai mare criză. Sunt convins că noi toți, care am construit un lucru fără precedent în lumea politică din România, suntem capabili să continuăm istoria pe care am început să o facem”, a mai spus Crin Antonescu.

De altfel, președintele PNL Crin Antonescu a dat, sâmbătă, la ieșirea de la Congresul TNL, câteva lămuriri vizavi de scandalul iscat zilele trecute în cadrul USL.

„Despre cazul SRS cred că am discutat destul. Bineînțeles că avem atâtea și atâtea alte lucruri de discutat, lucruri fundamentale care țin de agenda Guvernului, de agenda Parlamentului, de modificarea Constituției, de regionalizare, de tot ceea ce este obiectul nostru de activitate. Episodul SRS este încheiat, s-a spus din toate părțile, toate nuanțele, tot ce trebuia spus. S-a discutat, nu s-a băgat sub preș, mergem mai departe. Și domnul Ponta a spus el că nu SRS este problema, ci solidaritatea USL. Anumite declarații pe care le-a făcut senatorul nostru nu ne reprezintă, le dezavuăm. Victor Ponta are în continuare de tot sprijinul nostru ca premier și tot ce am construit până acum merge mai departe”, a declarat liderul PNL.

Întrebat despre comentariile ministrului Sănătății vizavi de piedica pe care ar pune-o premierul reformei din sănătate, Antonescu a precizat că toți miniștrii liberali au o colaborare bună cu premierul.

”Dacă se întâmplă să existe mai multe păreri și diferențe de opinie, putem să avem consultări politice. Există mai multe mecanisme de luare a deciziilor, există un rol al premierului în fruntea unui Guvern pe care noi îl sprijinim și nu avem nimic de criticat la el. Tot ce pot să vă spun este că toate lucrurile legate de reforma sănătății, și ministrul Nicolaescu și premierul Ponta sunt cât se poate de deschiși să colaboreze pentru că este interesul tuturor. Niciun om serios care este ministru nu poate gândi că el poate să aibă o reușită fără ca ea să fie și a primului-ministru. Există solidaritate guvernamentale și oamenii ne judecă în bloc. Eu, ca lider al PNL sau USL, am responsbailitate pentru ceea ce face Guvernul. Victor Ponta are întreaga responsabilitate pentru tot ceea ce fac miniștrii săi. Nu se pot desface aceste lucruri. Nu există decât calea colaborării”, a precizat acesta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.