Antonescu: Europarlamentarele, proba eliminatorie pentru alegerile din toamnă

Alegerile europarlamentare sunt proba eliminatorie atât pentru Preşedinţia României, cât şi pentru Guvernul din toamnă, potrivit preşedintelui liberal, Crin Antonescu.

„Aceste alegeri europarlamentare nu sunt doar pentru a obţine 5, 7, 8 sau 9 sau 10 europarlamentari. E foarte important să avem cât mai mulţi, pentru că sunt foarte buni, nu am nicio îndoială că vom avea candidaţi foarte buni. Aceste alegeri sunt ca o probă eliminatorie în care se joacă Preşedinţia României, în care se joacă Guvernul României din toamnă şi în care se joacă soarta dreptei româneşti şi şansa de democraţie şi de modernitate a României. PNL trebuie să dea toate aceste bătălii, pentru că aşa cum se spunea pe vremuri în Piaţa Universităţii «Dacă nu noi, atunci cine?»”, a declarat Antonescu, joi, la Ploieşti, la Delegaţia Permanentă a PNL Prahova.

Liderul PNL a precizat că liberalii se află „în bătălie” atât cu Traian Băsescu şi „cu partidele sale, de ieri şi de mâine”, cât şi cu PSD.

Ponta,  mai puternic decât  Tăriceanu

Crin Antonescu a mai declarat că premierul Victor Ponta ar fi un candidat la Preşedinţie mai puternic decât Călin Popescu Tăriceanu.

„După părerea mea, Victor Ponta ar fi mai puternic, dar e o simplă părere. Îmi pare că Victor Ponta este un om politic mai puternic şi cu mai multe resurse decât domnul Tăriceanu”, a declarat Crin Antonescu.

Antonescu a mai spus că „ar fi foarte frumos” ca el şi Tăriceanu să ajungă în „finala” pentru prezidenţiale.

„Acuma, dacă e vorba de mine în situaţie de candidat şi de domnul Tăriceanu candidat al USD, ar fi un lucru foarte frumos ca eu şi domnul Tăriceanu să fim în finală. Asta ar fi o dovadă de forţă a PNL cum nici partidul domnului Putin nu a dovedit în Rusia. Sigur că ar fi frumos”, a mai spus Antonescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.