Antonescu: NU VREAU să fiu un președinte al mașinăriei pentru mașinărie

Președintele PNL Crin Antonescu a afirmat duminică seară, într-o emisiune al B1 TV, că e perfect conștient de faptul că principalul său atu în competiția pentru alegerile prezidențiale este în același timp și principala sa slăbiciune: faptul că nu este legat de ceea ce într-un cuvânt s-ar putea numi „sistem”. „Acesta este punctul meu cel mai tare dar în același timp și punctul meu cel mai slab: eu am fost și am rămas un om liber”, a spus Antonescu, explicând că se consideră „liber” în sensul raporturilor cu cercuri financiare, cu Servicii de informații sau cu alte organizații mai mult sau mai puțin oculte. În context, liderul liberal a subliniat că se înșeală cei care consideră că este gata să plătească „orice preț” pentru a fi președinte al României. „Nu vreau să fiu un președintele al mașinăriei pentru mașinărie (…) Nu sunt omul nimănui și deci nu sunt nici omul mașinăriei PSD, PNL sau altceva”, a declarat Crin Antonescu. Întrebat în finalul emisiunii dacă la finalul anului 2014 va fi președinte al României, liderul PNL a răspuns: „N-am de unde să știu, dar în orice caz viața mea nu depinde de asta. Mi-aș dori să fiu un bun președinte al României. Dar nu eu decid asta, nu vreun partid din România, nu vreun Serviciu din România”.

De asemenea, liderul PNL   a comentat şi divergențele din interiorul USL, liderul liberal condimentându-și discursul cu o serie de comparații neașteptate: transfugii de la PPDD au fost asemănați cu „murăturile pentru iarnă”, iar felul în care comunică public PSD și PDL cu cel în care o făcea fostul ministru irakian Tarek Aziz.
Întrebat în timpul emisiunii de ce și-a asumat în public anumite critici la adresa PSD, Antonescu a răspuns că a vorbi deschis despre problemele care există face parte din cultura politică liberală. În context, liderul PNL a susținut că liberalii sunt diferiți de celelalte partide mari, PSD și PDL, „care în privința asta se aseamănă”. „La ei e ca la Tarek Aziz: până în momentul în care americanii intră și ocupă Bagdadul, armata irakiană e victorioasă. Adică propaganda funcționează până…”, a spus Antonescu. „Sunt culturi politice diferite. Va trebui să ne obișnuim să trăim cu asta”, a punctat președintele PNL.
Tot în legătură cu relațiile din interiorul USL, Antonescu a calificat drept „lucruri de bodegă” amenințările lansate „pe surse” de unii reprezentanți ai PSD, cum că social-democrații și-ar putea construi o altă majoritate, cu ajutorul parlamentarilor care migrează de la PPDD. „Poate să-i ia pe pepedediști pe toți într-o zi (…) Asta că am putea avea, că avem altă majoritate… Serios? Ai majoritate? Păi ia să vedem. Ce faci cu ea?”, a comentat Antonescu. În acest context, el i-a comparat pe pepedediștii care trec la PSD cu „murăturile pentru iarnă”. „Pepedediștii vin acolo, sunt ca murăturile pentru iarnă, că românul e strângător”, a spus liderul liberal. Acesta a ținut însă să sublinieze că premierul Victor Ponta își dă seama de diferența între o majoritate cum este cea actuală și una „cârpită”, Antonescu apreciind că primul ministru nu este interesat în a-i scoate pe liberali de la guvernare. „Victor Ponta nu gândește și nu a gândit niciodată în felul acesta”, a spus președintele PNL. În timpul emisiunii de la B1, acesta a mai fost întrebat – tot în legătură cu situația din USL – dacă este corectă observația că în ultimele două săptămâni „a mai oprit motoarele” în privința atitudinii critice față de PSD și de premierul Victor Ponta. „Nu am oprit motoarele, pentru că eu nu sunt o mașină de criticat premierul. Eu când am avut nemulțumiri, când am avut lucruri de spus, critici cum spuneți dvs, le-am spus și în privința premierului Călin Popescu Tăriceanu, care îmi era coleg de partid”, a răspuns Antonescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.