Antonescu: România susține drumul european al Republicii Moldova

Parafarea de către Chișinău a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană la Summitul Parteneriatului Estic trasează pentru Republica Moldova direcția ireversibilă către UE. România va face din accederea Republicii Moldova la spațiul european un obiectiv prioritar al politicii sale externe, a declarat, vineri, potrivit unui comunicat remis de Senat, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

„În numele Senatului României, salut parafarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Ne aflăm în fața unui moment istoric crucial, care trasează pentru Republica Moldova direcția ireversibilă către Uniunea Europeană. Este un pas important pentru Moldova, care a înregistrat în ultimii ani progrese consistente în relația cu Uniunea Europeană și sunt convins că își va îndeplini și în continuare toate angajamentele asumate în acest amplu proces de integrare în structurile europene”, spune Antonescu, potrivit unui comunicat remis vineri de Senat.

Antonescu a reamintit că România susține fără rezerve drumul european al Republicii Moldova.

,,În calitatea sa de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, România va face din accederea Republicii Moldova la spațiul european un obiectiv prioritar al politicii sale externe. Tema aderării Moldovei se va afla în mod constant pe agenda noastră în interiorul Uniunii Europene și ne vom canaliza toate eforturile la nivel parlamentar și guvernamental ca procesul integrării să continue într-un ritm accelerat’, a precizat președintele Senatului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.