APEL: Zona euro are nevoie convergenţa fiscală !

Germania şi Franţa trebuie să găsească un compromis necesar pentru a finaliza Uniunea Pieţelor de Capital (CMU) şi o integrare deplină şi sustenabilă a pieţelor bancare, pentru a proteja zona euro de viitoare crize, a afirmat ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt, transmite Reuters.

Acesta a adăugat că este important ca statele membre ale zonei euro să finalizeze planul ce permite Mecanismului European de Stabilitate (ESM) să devină un mecanism de protecţie pentru Fondul unic de rezoluţie (SRF).

În 2014, statele membre ale zonei euro au creat un Fond de rezoluţie, finanţat de sectorul bancar, pentru a acorda sprijin creditorilor care se confruntă cu dificultăţi financiare.

„Fără această convergenţă (fiscală) zona euro nu va supravieţui pe termen lung. Am discutat suficient, acum e timpul să trecem la adoptarea deciziilor”, a declarat Le Maire.

În iunie, miniştrii de Finanţe din zona euro au anunţat că în eventualitatea unei crize majore Mecanismul European de Stabilitate (ESM) – fondul de salvare al zonei euro – va putea împrumuta fondului de rezoluţie până la 60 de miliarde de euro.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.