Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

ARCEN: Seri de filosofie si literatura antica: "Oedip Rege sau despre conditia umana"

Publicat: marți, 03 decembrie 2013
 Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate –  ARCEN organizează marți, 10 decembrie, începând cu ora 18.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultății de Litere a Universității din București, filială a Bibliotecii Centrale Universitare ,,Carol I”, evenimentul „Oedip Rege sau despre condiția umană”. 

Deschiderea evenimentului va fi marcată de lectura publică a celor mai reprezentative fragmente din tragedia „Oedip Rege”, care vor înlesni întâlnirea cu teme precum destinul, libertatea, problematica suferinței şi a devenirii, înțelepciunea. La finalul lecturii, publicul va fi invitat să înțeleagă ce este tragedia greacăcum se poate apropia omul de azi de textul antic, urmând ca mai apoi să fie lansată o dezbatere filosofică care va avea ca idee centralăcondiția umană.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Seri de filosofie și literatură antică”, proiect care își propune să apropie pe cititorul contemporan de textele literaturii antice, încercând ca pe baza acestora să fie creată o dezbatere filosofică de actualitate.

             Următoarele evenimente din cadrul proiectului „Seri de filosofie și literatură antică” vor aborda texte precum „Orestia” de Eschil, „Iliada” și „Odiseea” de Homer, „Metamorfoze” de Ovidiu și alte asemenea repere ale literaturii și filosofiei universale.

            ARCEN invită publicul larg la o seară de reîntâlnire cu tragedia greacă, prin intermediul evenimentului „Oedip Rege sau despre condiția umană”, la o conștientizare a reminiscențelor anticului în contemporan și la o redescoperire a lui Oedip – omul, care își asumă pasiunea pentru adevăr.

             Intrarea la eveniment este liberă, iar accesul se va face pe la Facultatea de Litere a Universității din București, str. Edgar Quinet, nr. 5-7

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19280

Publicat de la data dec. 3 2013. Categorii EVENIMENT, Recomandări ULTIMA ORĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 octombrie 2019, 23:20
 

NE
Senin
13°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:30
Apus: 18:32
Prognoza 16 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
22°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.015 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team