ARCTIC își va extinde activitatea în România cu o nouă investiție

Arctic, lider de piață în România și cel mai mare producător de electrocasnice din Europa Continentală, va realiza o investiție de tip Greenfield, pentru construcția unei fabrici de mașini de spălat rufe în Ulmi, Dâmbovița.

Valoarea totală a investiţiei pentru dezvoltarea proiectului anunţat în judeţul Dâmboviţa este de 471 milioane RON.

Compania-mamă, Arçelik, va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici.

Arctic transformă România într-un hub de producție pentru Europa

Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik, a declarat: “Pentru grupul Arçelik investițiile în România au fost dintotdeauna importante, iar această nouă investiție ne va permite să transformăm România într-un hub de producție pentru întreaga Europă.”

”Noua fabrică de mașini de spălat rufe are potențialul de a transforma România într-o forță globală în industria electrocasnicelor, întrucât va crește capacitatea de producție a Arctic în România. Proiectul reprezintă o investiție importantă a grupului Arçelik pentru economia României, în ceea ce privește valoarea taxelor generate, dezvoltarea infrastructurii în zonă și dezvoltarea profesională a forței de lucru locale.” a adăugat Bulgurlu.

Dezvoltarea județului Dâmbovița, susținută de noua investiție Arctic

“Până în 2024, proiectul nostru va crea 480 de locuri de muncă în județul Dâmbovița, cu planuri de dezvoltare ulterioară. Adițional creării de noi locuri de muncă, într-o regiune cu una din cele mai mari rate de șomaj din România, această investiție va contribui la îmbunătățirea calității vieții la nivel local, prin dezvoltarea profesională a forței de lucru, dar și atragerea unor noi investitori în zonă.”, a declarat Nihat Bayiz, Director General Arctic.

 

Fabrica de mașini de spălat rufe a viitorului: fabrică inteligentă care integrează standardele industriale 4.0

Noua fabrică de mașini de spălat rufe Arctic va fi prima unitate de producție din grupul Arçelik  construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0.

Astfel, conceptul de fabrică 4.0 va presupune introducerea Sistemelor Cyber Physical, care includ utilaje inteligente (dispozitive, utilaje, flote și retele inter-conectate), sisteme de analiză (care îmbină puterea sistemelor de analiză fizică, algoritmii predictivi, automatizarea și expertiza avansată).

“Noua fabrică va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producție cu cele din alte țări parte din grupul Arçelik, dar și utilaje inteligente.,” a adăugat Nihat Bayız.

Arctic, investitor pe termen lung în economia locală

 

Cu o istorie de peste 45 de ani pe piața din România, Arctic este o companie care a adus constant valoare adăugată în regiune și care a contribuit semnificativ la dezvoltarea economiei în județul Dâmbovița. Cel mai important proiect recent este investiția de 24 de milioane de euro realizată în 2013 pentru extinderea capacității de producție a fabricii din Găești, transformând-o în cea mai mare fabrică de frigidere din Europa continentală.

Începând cu anul 2002, grupul Arçelik a investit peste 130 de milioane de euro în noi tehnologii, sisteme moderne de management al producției, dar și în dezvoltarea capacității de producție a fabricii de frigidere din Găești. Ca urmare a investițiilor constante din ultimii ani, fabrica Arctic a devenit cea mai mare unitate de producție din Europa continentală.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.