Artă Plastică Contemporană din România (a II-a ediție) la Târgoviște

Expoziția itinerantă „Artă plastică contemporană din România” a ajuns în octombrie 2020 la a doua ediție, după succesul pe deplin meritat al primei ediții.

Am ajuns la a șasea etapă din ediția a II-a, acum la Muzeul de Istorie din Târgoviște.

Ca de obicei, partenerii media pentru care scriu vor aloca spații importante acestui eveniment, vă reamintim că această valoroasă expoziție a fost găzduită pe simezele  Muzeului Castelul Corvinilor din Hunedoara, Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva, Complexului Muzeal Bistrița – Năsăud, galeriilor ,,Ștefan Luchian” din Botoșani, precum și în două locații diferite din Iași: Muzeul Municipal ,,Regina Maria” și galeriile de artă Dumitru I. Grumăzescu.

 Curator și organizator: Ami Vasilescu.

Proiectul cultural propune acţiuni de expunere a operelor artiştilor români cu scopul promovării artei contemporane româneşti, reușind să aducă prin aceste expoziţii itinerante un optimism al ideii de reașezare valorică a artei în spațiul public, dar și de asimilare a acesteia în circuitul turistic regional.

HXA Art Gallery în parteneriat cu Complexul Muzeal Național „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită joi, 1 aprilie 2021, ora 16.00, la vernisajul expoziției „Artă Plastică Contemporană din România”, ediția a II-a, ce va avea loc la Muzeul de Istorie din Târgoviște.

Evenimentul expozițional reunește pe simeze 64 de artiști, nume de referință ale artei plastice contemporane româneşti.

Prezintă: Irina-Margareta Nistor și Ovidiu Cârstina

Curatori: Amy Vasilescu și Mihai Șerbănescu.

Vă așteptăm!

Vă reamintim că proiectul „Artă Plastică Contemporană din România” promovează artiști români și arta românească contemporană printr-o serie de expoziții itinerante.

Expoziția de la Muzeul de Istorie din Târgoviște este a 6 -a, după alte 5 expoziții din muzee de renume: Muzeul Castelul Corvinilor din Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Complexul Muzeal Bistrița Năsăud, Muzeul Botoșani – Galeriile de Artă Ștefan Luchian, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași.

Claudiu Victor Gheorghiu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.