Artă Plastică Contemporană din România (ediția a III-a) la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu

HXA Art Gallery și Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, vă invită joi, 29 iulie 2021, ora 17:00, la vernisajul expoziției ,,Artă Plastică Contemporană din România”, ediția a III-a, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, strada Geneva, nr. 8.

Prezintă: Vasile FUIOREA, Președintele filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România;

Curatori: Dorina CIOPLEA-VĂDUVA și Ami VASILESCU.

Proiectul cultural ,,Artă Plastică Contemporană din România„, inițiat de Ami Vasilescu prin HXA Art Gallery, promovează arta contemporană și artiștii români, ajungând deja la a III-a ediție. În cadrul primelor două ediții au fost organizate 13 expoziții itinerante, găzduite pe simezele unor muzee și galerii de artă renumite.

În cadrul ediției a III-a artiștii sunt reuniți sub tema ,,GENEZEI”, care face parte din însăși ființa noastră. Geneza este o stare a lucrurilor care devin.

Fiecare artist vede începuturile în felul lui, fie evocând creația divină, apariția luminii sau întunericului, fie cercetând osmozele materiei și transpunându-le, conform percepțiilor asupra lumii.

În stiluri și maniere de lucru variate, de la figurativul interpretat la abstract și expresionism, plasticienii concep tema genezei în funcție de propriul areal imagistic, de raportarea la structuri vizuale arhetipale, relaționate cu zone culturale și istorice.

Notă: partenerii media pentru care scriu au alocat spații importante acestui eveniment, în  toate  edițiile de până acum.

Claudiu Victor Gheorghiu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.