Asta da promptitudine: Control inopinat al ANAF la sediul Rise Project, în ziua apariției unei noi anchete ce îl vizează pe Liviu Dragnea

Rise Project a anunțat joi, pe pagina de Facebook, că sunt ”vizitați la redacție” de inspecția Antifraudă de la ANAF, pentru un control inopinat.

Coincidență, acțiunea Fiscului vine în ziua în care Rise Project a anunțat publicarea unei noi anchete care îl are în centru pe președintele PSD, Liviu Dragnea.

Ultimul episod al anchetelor care îl vizează pe liderul PSD a fost publicat pe data de 3 iulie,  când jurnaliștii Rise Project au documentat ”intrările și ieșirile din Brazilia ale lui Liviu Dragnea & Co.” (AICI- LINK)

Între alții, a scris Rise Project, președintele PSD a fost acompaniat în periplurile sale sud-americane de reprezentanți la vedere ai companiei Tel Drum, de patronul sinucigaș al Regiotrans dar și de proaspăt angajata secretară de la minister.

Acest episod a generat și singura reacție a președintelui PSD la seria de anchete publicate de Rise Project (AICI-LINK,  AICI-LINK, AICI-LINK) care îl vizează pe Liviu Dragnea și pe apropiați ai acestuia (AICI-LINK), Dragnea trimițând un SMS în care amenință Rise Project cu darea în judecată.

CITEȘTE pe cursdeguvernare.ro:

Șeful ANAF, despre controlul antifraudă la Rise Project: Inspecția a fost făcută ca urmare a unei sesizări

Articolul promis de Rise Project. Orice legătură cu controalele ANAF este pură speculație

Președinte ANAF este Bogdan Stan, numit în fruntea instituției de premierul Sorin Grindeanu, la insistențele lui Liviu Dragnea.

Bogdan Stan a fost convocat miercuri la Palatul Victoria de către vicepremierul Marcel Ciolacu. Joi Liviu Dragnea a anunțat că nu va fi schimbat.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a reacționat joi seară într-un comunicat de presă. El și-a manifestat public ”indignarea” față de acțiunea ANAF, câteva ore după publicarea informației PSD. În comunicat se  afirmă:

”Am aflat din presa ca inspectori ai ANAF au descins in redactia Rise Project. Intrucat, de ceva vreme, Rise Project publica subiecte legate de persoana mea, vreau sa fac urmatoarele declaratii:

1. Nu am nici o implicare in prezenta unor inspectori ANAF in redactia Rise Project.

2. Sunt indignat de ceea ce se intampla.

3. Am sentimentul ca se incearca compromiterea mea.

4. Faptul ca o institutie de presa scrie despre un om politic nu trebuie sa aiba nici o legatura cu implicarea institutiilor statului in viata acelei institutii de presa.

5. Acest tip de comportament a existat in timpul unui regim prezidential de trista amintire, cand institutii de presa ostile acestuia erau tinta institutiilor de forta.

6. Cer ca ministrul de Finante si seful ANAF sa dea explicatii imediat privind prezenta inspectorilor ANAF in redactia Rise Project.

7. Vreau ca aceste explicatii sa fie publice.”

Sursa: cursdeguvernare.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.