Astăzi se afişează listele cu elevii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I-a

Şcolile şi inspectoratele şcolare afişează luni lista cu elevii înscrişi la clasa pregătitoare şi clasa I, numărul de locuri rămase libere, dar şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

Prima etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014 s-a desfăşurat în perioada 2 – 22 aprilie. Potrivit datelor de la Ministerul Educaţiei până pe 22 aprilie, ora 20, s-au înregistrat 163.743 cereri pentru înscrierea în clasa pregătitoare, cu peste 1.000 mai mult decât numărul de copii estimat.

Din totalul cererilor, 130.950 sunt pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 32.950 pentru copiii care împlinesc 6 ani după  această dată.

Multe dintre şcolile cu clase pregătitoare au anunţat că şi-au suplimentat locurile ca urmare a numărului mare de cereri pentru ciclul primar. Cea mai mare creştere de clase pregătitoare este în Capitală, unde inspectorii de la Bucureşti au anunţat că mărit numărul de clase cu 73.

Părinţii care nu au reuşit să-şi înscrie copiii în prima etapă pot face acest lucru începând cu 7 mai.

A DOUA ETAPĂ DE ÎNSCRIERE:

07 mai 2013 – afişarea la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

08 – 17 mai 2013 – depunerea cererii-tip de înscriere, la secretariatul şcolii de circumscripţie de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Totodată acum are loc validarea cererilor-tip de înscriere.

20 – 23 mai 2013 – procesarea cererilor-tip de înscriere depuse de părinţi pe baza criteriilor generale date de inspectoratul şcolar  şi a celor specifice de departajare ale şcolii, în limita locurilor disponibile.

24 mai 2013 –  afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

27 – 31 mai 2013 – centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar  a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.