Astazi se implineste exact un an de la alegeri. Ce s-a ales de Programul electoral al PSD

Pe 11 decembrie 2016 au avut loc alegerile parlamentare, care au fost castigate de PSD cu un scor de aproape 45%. PSD a obtinut aceasta victorie in baza unui program de guvernare din care nu s-a respectat mai nimic din ce s-a promis ca va face in primul an. PSD sarbatoreste acum castigarea alegerilor printr-o tacere mormantala.

Nu exista niciun mesaj public si nu este anuntata nicio manifestare publica prin care sa fie marcat acest moment. PSD, altfel specialist in festivisme, pastreaza o tacere neagra. Sare si motive. Aproape nimic din ce a promis ca va realiza in primul an de guvernar enu a indeplinit, insa este foarte preocupat acum, obsedat, sa masacreze legile justitiei.

Nimic despre cresterea salariilor in invatamant, cu 80% din 2018, nimic despre scaderea TVA-ului, iar salariile medicilor sunt departe de sumele promise. In schimb, au beneficiat de cresteri consistente parlamentarii si politicienii din administratia publica locala.

Legea salarizarii unitare, care trebuia aplicata de la 1 iulie, este cel mai mare esec, laolalta cu transferul contributiilor sociale de la angajatori la angajat, scrie Adevarul intr-o analiza publicata astazi. Practic, cresterile salariale de 25% promise prin aceasta lege au fost anulate prin mutarea contributiilor. Astfel, bugetarii nu au primit cu 25% mai mult la salariu de la 1 iulie; vor primi acesti bani de la anul, insa numai pe hartie, prin majorarea salariului brut cu nivelul contributiilor, fara a simti o modificare semnificativa in buzunar. Iar daca pe bugetari aceasta schimbare nu ii afecteaza, pentru ca statul poate modifica oricand contractul, pentru cei de la privat, transferul aduce batai de cap in plus si costuri suplimentare pentru angajatori, care trebuie sa demareze negocieri colective si sa creasca artificial salariul brut al angajatilor.

Singurii care au primit majorari prin legea salarizarii unice, de la 1 iulie, au fost cei care ne conduc: parlamentarii, angajatii din primarii si consilii judetene care si-au majorat nestingheriti lefurile. Nici salariul minim nu va creste de la anul la 2.000 de lei. Numai salariul brut se majoreaza la 1.900 lei, corespunzator unui net de 1.550 lei. Cresterea spectaculoasa din programul de guvernare s-a transformat, astfel, tot ca urmare a mutarii contributiilor, intr-o majorare de numai 100 de lei pe care romanul o va si simti in buzunar.

Executivul a redus si contributia la Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, desi pune masura in pericol la pensiile viitoare a sapte milioane de romani.

Ce spunea Dragnea in campania electorala ca se va intampla daca nu vor fi indeplinite promisiunile din celebrul program de guvernare? Ca va demisiona. „Eu sunt roman, nascut si crescut la tara. Eu sunt crescut sanatos, nu sunt facut in eprubeta. Eu nu pot sa-mi permit sa vin cu un program de guvernare pe care romanii sa il voteze si dupa aia sa mai am curaj sa merg pe strada. Eu asa ceva nu fac”, declara Dragnea.

Zero promisiuni indeplinite, insa PSD este obsedat acum sa modifice legile justitiei, sustinand ca au legitimitate din partea romanilor prin votul primit la alegeri. Actiunile PSD au declansat proteste fara precedent in ultimii 20 de ani si au atras critici dure ale partenerilor occidentali ai Romaniei. PSD nu se opreste insa, iar situatia ramane in continuare extrem de tensionata.

Sursa: Aktual24

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.