Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

ASU Poli Timișoara, echipa patronată de ultrași!

În România, sunt cluburi de fotbal patronate de oameni de afaceri și de instituții ale statului. Există însă și cazuri inedite, când patronul este chiar … galeria! Și ce poate fi mai rău decât să îți superi și patronul, și suporterii în același timp?!
  
Politehnica Timișoara este modelul de succes din fotbalul românesc. Acum cinci ani, când vechea Poli a intrat în faliment, suporterii au mers să ajute o echipă de amatori din liga a cincea. Clubul aparține de Institutul Politehnic, dar, în realitate, galeria este adevăratul patron
. „Salariile, primele jucătorilor, organizarea competiției, deplasările, masă, casă… Tot ce înseamnă banii cash, vin de la suporteri”, spune Marius Cociu, managerul sportiv.

Poli are aproape 500 de „socios”, unii dintre ei din Germania și Marea Britanie. Aceștia achită taxe anuale între 100 și 1.000 de lei, dar își plătesc apoi și biletele la meciuri și contribuie la cutia cu donații. Tot suporterii fac rost de sponsorizări și cheltuie bani la partenerii clubului (baruri, magazine, locuri de recreere) pentru ca o parte din încasările acestora să ajungă la Poli. La schimb, fanii primesc un vot în Adunările Generale, care se țin o dată la trei luni. Acolo, se renunță la fulare și cântece și se trece la întocmit rapoarte și analize. „E greu, suntem simpli suporteri care ne-am văzut puși în față faptului împlinit, de a avea o echipă de fotbal”, recunoaște Sebastian Novovic, liderul Peluzei Sud 

Sistemul funcționează însă perfect. Toate salariile sunt achitate la timp, iar echipa visează ca la anul să lupte pentru promovarea în Liga I. Anul acesta, Poli s-a salvat la limită, a fost prima peste linie. „E un club unic în România. Nu mai zic la meciuri, galeria te face să te simți cu adevărat fotbalist. Am mai văzut asemenea atmosferă doar la Rapid, care e înfrățită cu Timișoara”, se mândrește Ioan Mera, fundașul care a adunat 80 de meciuri în Ligă I și nouă prezențe în Europa League.  
„Suporterii s-au ridicat mult peste ce înseamnă prestația jucătorilor. Totdeauna, ne-au transmis și nouă, și jucătorilor că pe ei îi interesează atitudinea. Sezonul viitor o să facem mai mult. Suntem obligați”, promite Marius Cociu, managerul sportiv.

Fanii lui Poli au primit sfaturi de la „colegii” din Austria, care au condus destinul lui Austria Salzburg. La cântece, se aseamănă însă mai mult cu Liverpool. „<Zi cu soare, fără soare, noi la Poli tot venim!> Asta e <You’ll Never Walk Alone>-ul nostru”, spune liderul galeriei. 
Nu e însă ușor să joci la Poli. „La fiecare meci, unii dintre ei ne aduc critici. Îi înțeleg, pentru că ei sunt sprijinul nostru. Ne mai și înjură, dar, personal, nu bag în seamă”, povestește mijlocașul Vlad Bîte. „Au mai avut și ei supărările lor. Mai ales după meciul cu UȚA. E normal, după ce te bate UȚA cu 3 la 0”, îl completează Ioan Mera. „La nervi, și în familie te mai înjuri, dar nu ținem supărare. Îi iubim pe jucători!”, explică Sebastian Novovic, șeful Peluzei Sud .

Stefan Gavan

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=82781

Publicat de la data iul. 4 2017. Categorii CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE, SPORT.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 iunie 2018, 9:01
 

V
Predominant înnourat
16°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 72%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:31
Apus: 21:04
Prognoza 24 iunie 2018
Zi
 

SSE
Parţial însorit
24°C
Vânt: 4 km/h SSE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNV
Predominant senin
14°C
Vânt: 0 km/h NNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-06-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 07:00 si 11:00 In zona : Județul Mehedinţi: Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Breznița-Ocol, Bălăcița, Tâmna, Salcia, Devesel, Oprișor, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Malovăț, Bâcleș, Prunișor, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârșia de […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10Fenomene vizate: perioade […]

Loto

Horoscop

  • 108.030 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team