Atac asupra convoiului preşedintelui ucrainian: Cel puţin 25 de poliţişti răniţi

 

Un grup de ultranaţionalişti din Ucraina au atacat duminică convoiul în care se afla preşedintele Petro Poroşenko, aflat în campanie pentru un al doilea mandat. Cel puţin 25 de poliţişti au fost răniţi în urma atacului, dar extremiştii nu au reuşit să ajungă lângă Poroşenko.

 

Purtătorul de cuvânt al formaţiunii de extremă drepta Corpul Național a confirmat că un grup de susţinători a fost implicat în confruntări și a acuzat poliția că a blocat străzile pentru a împiedica publicul să ajungă la locul unde Poroșenko a susținut discursul.

 

Protestatarii voiau să „ridice problema corupției în cadrul guvernului nostru”, inclusiv deturnarea de fonduri publica în armată.

 

Aflat în cursa pentru un al doilea mandat de preşedinte, Poroşenko a fost acuzat de rivalii politici ă a închis ochii într-un scandal de deturnare de fonduri publice în cadrul armatei. La începutul lunii, președintele a demis un apropiat care deținea o funcție de rang înalt în instituțiile de securitate și care era implicat în acest scandal.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.