Atelierul de colectare a jucariilor – GEPETO

Atelierul reprezinta o initiativa inovatoare a Asociatiei Know, Grow, Share & Change Community, conturata si initiata de voluntarii nostri impreuna cu partenerii din comunitatile rurale si sustinerea organizatiilor colaboratoare, la sfarsitul anului 2012.

Totul a pornit de la dorinta de a asigura o permanenta a donatiilor de jucarii, nu doar polarizat, in apropierea sarbatorilor sau cu anumite ocazii speciale.

Argumentele suplimentare pe care le avem in vedere sunt:
– riscul de saracie de 46%, din Romania – cel mai mare din UE;
– rata de ocupare a populatiei cu varsta intre 20 si 64 de ani, in scadere la 62,8% si
– saracia si excluziunea sociala care afecteaza 48,7% dintre copii si 39% din populatia apta de munca, in tara noastra;

Astfel, pe langa latura caritabila, orientarea Atelierului GEPETO, preia un caracter superior, si anume, acela de a inlesni accesul in comunitati, de a permite evaluarea situatiilor concrete din teren si de a identifica problemele reale din familii si implicit comunitati.

Atelierul de jucarii – GEPETO, reprezinta o componenta importanta din strategia integrata de interventie in comunitate a Asociatiei KGSC Community.

10.000 de jucarii daruite in 6 luni

Cum functioneaza?

Jucariile colectate de la donatori individuali sau companii sunt sortate, reparate si igienizate iar ulterior donate personal, catre copiii mai putin norocosi din comunitatile rurale, cu ajutorul voluntarilor si partenerilor locali (ONG-uri, biblioteci, etc). O parte importanta a jucariilor sunt utilizate si la infiintarea de ludoteci in cadrul bibliotecilor, centrelor de copii, spitale, etc

Actiunile de colectare si pregatire a jucariilor, la fel ca si distributia acestora, sunt insotite de programe complementare, care asigura sustenabilitatea proiectului precum si o abordare holistica.

Pentru donatii ne puteti contacta la tel: 0723756205 sau prin email pe adresa: echipa@impreunaincomunitate.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.