Atenţie la cei care care oferă spre vânzare pachete turistice dubioase

Miercuri, poliţiştii D.G.P.M.B, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sectorul 2 Poliţie, au reţinut o femeie de 48 de ani, suspectată de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prin vânzarea de pachete turistice.
Prezentăm comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei pe acest subiect:
„Poliţia Capitalei a fost sesizată, în luna iunie 2013, cu privire la faptul că, în perioada iunie 2012 – mai 2013, peste 30 de persoane au achiziţionat, de la o agenţie de turism din sectorul 2, pachete turistice ce constau, în principal, în servicii de transport şi cazare către diferite destinaţii din Europa, acestea nefiind onorate de către agenţie.
În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii bucureşteni, a rezultat faptul că femeia, în calitate de administrator al agenţiei de turism, a încasat integral contravaloarea serviciilor menţionate în contracte, fără a le onora.
Prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 100.000 de lei.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii D.G.P.M.B – Serviciul de Investigare a Fraudelor, Sectorul 2 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, cu persoana în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentată magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, POLIŢIA CAPITALEI vă recomandă:
– verificaţi, cu atenţie, ofertele de turism prezentate de către agenţiile de turism;
– verificaţi dacă societatea comercială, prin care încheiaţi contractul de prestări servicii, este înregistrată şi deţine licenţă, pe site-ul de internet al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România.
În situaţia în care sunteţi victima unei infracţiuni de orice natură sau sunteţi martor la săvârşirea uneia, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori sesizaţi cel mai apropiat echipaj sau cea mai apropiată unitate de poliţie”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.