ATENȚIE! Nu vă lăsați niciodată câinii singuri în automobile pe timp de caniculă!

Autoturismul, un loc periculos pentru viața animalelor: Odată cu începutul verii calendaristice, temperaturile depășesc pragul de 35 de grade estimat. În timp ce mulți oameni se bucură de temperaturile ridicate de vară, acestea pot reprezenta rapid un pericol de moarte pentru prietenii noștri, animalele: În fiecare an, numeroși câini suferă de o moarte dureroasă, deoarece deținătorii lor îi lasă „numai o clipă” singuri în automobile. Mulți deținători de animale subestimează impactul căldurii din timpul verii asupra patrupedelor lor – deseori, pentru aceștia ajutorul vine prea târziu. PETA avertizează încă o dată cu privire la pericolul de moarte cauzat de temperaturile ridicate și roagă deținătorii de animale să nu își lase niciodată animalele singure în automobile.

„Pe timpul verii, temperaturile din automobile ajung rapid la un nivel foarte ridicat, asemănător temperaturilor din cuptoare”, declară Dörte Röhl, medic veterinar și consilier de specialitate pentru proprietarii de animale din cadrul PETA. „Un loc de parcare la umbră sau un geam ușor deschis nu este o soluție pentru remedierea problemei. Câinii nu trebuie lăsați niciodată nesupravegheați în automobile. Rugăm toate persoanele să intervină în astfel de situații. În cazul în care deținătorul nu se află la fața locului, apelați imediat la Poliție.”

Sunt suficiente numai câteva minute la soare, pentru ca un automobil parcat să se încălzească până la 70 grade Celsius. Deoarece câinii au doar câteva glande sudoripare și se răcoresc în principal prin gâfâială, suferă rapid de afecțiuni ireversibile ale organelor sau de atac de cord din cauza temperaturilor ridicate din interiorul mașinii.

Oamenii, care într-o zi caniculară observă un câine într-un automobil, trebuie să acționeze rapid. În cazul în care proprietarul mașinii nu poate fi găsit, trebuie apelat imediat la Poliție. În cazul în care câinele deja se află în pericol de moarte – simptomele sunt amețeli, limbă mai închisă la culoare, ochi sticloși, gâfâit puternic sau vomă – persoana care găsește animalul trebuie să ia în considerare să spargă geamul. Acest lucru poate atrage după sine consecințe legale, care însă nu pot fi puse în raport cu moartea animalului. Totuși, PETA nu cunoaște niciun caz în care să existe urmări legale pentru persoana care a salvat animalul. În cazul în care automobilul se află în parcarea unui supermarket, se poate căuta proprietarul mașinii, bineînțeles numai după ce animalul se află în afara pericolului.

În cazul în care câinele poate fi scos din automobil, sunt necesare imediat măsurile de prim-ajutor. Chiar dacă starea animalului se îmbunătățește vizibil prin îngrijirea acordată, câinele trebuie consultat de un medic veterinar pentru a identifica posibile urmări.

Sursa: Amos NEWS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.