Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Atenţie: Ţările UE pot expulza cetăţenii care nu au loc de muncă!

Publicat: luni, 06 ianuarie 2014

Țările UE nu pot limita libera circulație a muncitorilor, dar îi pot trimite acasă pe cetățenii europeni care în decurs de 3 luni nu și-au găsit un loc de muncă și nu au mijloacele necesare de subzistență. Declaraţia aparţine purtătorului de cuvânt al CE Jonathan Todd.

Întrebat despre declaraţia premierului britanic David Cameron privind limitarea numărului de muncitori europeni, Jonathan Todd a precizat că „mesaje similare au venit din Marea Britanie şi înainte de Crăciun”.

„Comisia Europeană trebuie să vadă ce decid autorităţile britanice. Dreptul de circulaţie al muncitorilor este un principiu fundamental al UE. A fost aşa încă de la înfiinţare, la sfârşitul anilor ’50. Este, de asemenea, un element fundamental al Pieţei Unice”, a spus purtătorul de cuvânt al CE.

„Libera circulaţie a muncitorilor este un drept fundamental stabilit prin tratate care au fost ratificate de parlamentele a 28 de state membre. Nu este o legislaţie impusă de Bruxelles. Face parte din tratate. Orice modificare a tratatelor necesită o negociere cu toate statele membre şi o ratificare de către parlamentele tuturor statelor membre (…) Orice derogare de la aceste principii este strict limitată în timp în tratatele de aderare. Prin urmare, niciun stat membru nu poate limita libera circulaţie a muncitorilor de la 1 ianuarie 2014 în cazul muncitorilor români şi bulgari, deoarece limita (de 7 ani – n.r.) este stabilită în tratatele de aderare ale celor două state”, a subliniat oficialul european, citat de AFP.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=21086

Publicat de la data ian. 6 2014. Categorii Recomandări ULTIMA ORĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 februarie 2020, 15:06
 

VSV
Predominant însorit
14°C
18 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 30%
Vânt: 18 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:01
Apus: 17:57
Prognoza 26 februarie 2020
Zi
 

SV
Înnourat
18°C
Vânt: 11 km/h SV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

SV
Parţial înnourat cu precipitaţii
7°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 267.238 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team