Atenţionare de călătorie: Caniculă în Georgia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Georgia că prognozele meteorologice indică o creştere semnificativă a temperaturilor, peste media caracteristică acestei perioade.

Astfel, potrivit unui comunicat MAE, transmis marţi AGERPRES, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 40 de grade în perioada 4 – 6 iulie, atât în capitala Tbilisi, cât şi în partea de est a ţării.

Li se recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet a Agenţiei Naţionale de Mediu la adresa http://meteo.gov.ge, pentru informaţii actualizate cu privire la starea vremii.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tbilisi: +995322385310, +995322371850, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Georgia: +995593599082, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://tbilisi.mae.ro/enwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.