AT&T este gata să investească 21-22 de milliarde de dolari în Time Warner

Grupul american de telecomunicaţii AT&T Inc este decis să investească atât cât va fi nevoie în grupul de media Time Warner Inc, pe care tocmai l-a achiziţionat, a declarat vineri directorul general de la AT&T, Randall Stephenson, adăugând că intenţionează să investească 21-22 de milliarde de dolari în noua companie rezultată în urma fuziunii, transmite Reuters.

Time Warner controlează 46,5% din drepturile de vot la Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV.

AT&T a finalizat joi preluarea Time Warner pentru 85 de miliarde dolarişi în prezent vrea să integreze compania media în operaţiunile sale pentru a putea concura cu rivalii Netflix Inc, Amazon.com Inc şi alte companii din sectorul tehnologiei care îşi oferă direct serviciile consumatorilor.

„Nu avem de gând să fim zgârciţi. Intenţionăm să facem investiţii” a spus Stephenson într-un interviu acordat postului de televiziune CNBC. Randall Stephenson a mai spus că AT&T vrea să păstreze cultura creativă a Time Warner, dar sub un nou nume.

Potrivit unui document intern, consultat de Reuters, Time Warner va fi rebotezat WarnerMedia şi va fi condus de actualul director general de la AT&T Entertainement Group, John Stankey.

În interviul acordat CNBC, Randall Stephenson a mai spus că AT&T intenţionează să investească mai mult în canalul premium HBO, cunoscut pentru serialul de succes „Urzeala Tronurilor”, şi de asemenea pentru a extinde platforma de conţinut la cerere HBO Now.

HBO trebuie să îşi menţină atractivitatea programelor în condiţiile în care Netflix şi Amazon investesc fiecare miliarde de dolari în conţinut original.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.