Au început înscrierile la Gala Societăţii Civile 2014

În perioada 27 februarie – 25 martie 2014 se desfășoară înscrierile la cea de-a XII-a ediţie a Galei Societăţii Civile pentru proiectele non-profit ale organizațiilor neguvernamentale din România. Înscrierile se realizează online, pe www.galasocietatiicivile.ro.

“După ediția de anul trecut, care s-a bucurat de un număr record de înscrieri, anul acesta avem așteptări foarte mari. Sperăm să vedem cel puțin la fel de multe proiecte, cel puțin la fel de relevante, eficace și originale prin soluțiile propuse în implementare, iar juriului să îi fie la fel de greu să aleagă câștigătorii pentru fiecare secțiune. Această evoluție pozitivă din ultimii ani ne bucură și ca organizatori ai celui mai mare proiect dedicat exclusiv promovării activității sectorului non-profit din România, dar mai ales ca cetățeni a căror speranță în viitor crește, avem onoarea să premiem an de an cele mai bune proiecte ale sectorului non-profit aplaudate la scenă deschisă de către publicul larg”, a declarat Florentina Loloiu, Director Programe Gala Societății Civile
Reprezentanţii sectorului non-profit şi neguvernamental pot înscrie proiecte implementate în anul 2013, în cele 17 secţiuni ale competiţiei, structurate astfel:
Categoria A: Educaţie, Învăţământ, Cercetare; Artă şi cultură; Apărarea drepturilor individuale/ colective; Comportament civic şi participare publică; Sănătate; Incluziune socială; Servicii de asistenţă socială; Protecţia mediului; Dezvoltare economică şi socială
Categoria B: Proiecte şi campanii de voluntariat; Proiecte pentru tineret
Categoria C: Buget – / Eficienţă +; Impact; Durabilitate; Originalitate
Categoria D: Proiecte şi campanii de CSR; Programe.
Evaluarea proiectelor se va desfășura în perioada 2 aprilie – 12 mai 2014 și va fi realizată de către un juriu alcătuit din specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului non-profit şi din reprezentanţi ai sectorului privat, consultanți în CSR, comunicare sau corporate affairs.
Cele mai bune propuneri vor fi anunţate în cadrul Festivităţii de premiere a Galei Societăţii Civile, care va avea loc la începutul lunii iunie, în Bucureşti.
Iniţiată în anul 2002, de-a lungul celor unsprezece ediţii ale Galei Societăţii Civile, au fost înscrise în competiţie peste 1.500 de proiecte, semnate de către organizaţii non-profit, neguvernamentale, grupuri de iniţiativă sau persoane fizice din România. Ediția de anul trecut a Galei a avut un număr record de înscrieri, de 220 de proiecte și programe, iar marele câștigător a fost proiectul “Școala mea în spital”, al celor de la Asociatța Little People România, prin care au reușit să ajute copiii internați în secții de oncologie să țină pasul cu progresul școlar, prin intermediul orelor suținute în spital.
Mai multe detalii: http://www.galasocietatiicivile.ro/participants_project.php?id=326&section_id=3&year=2013
Mai multe informații despre competiţie găsiți pe site-ul Galei Societății Civile: http://www.galasocietatiicivile.ro/page/competitie.html
Calendarul Galei Societăţii Civile 2014:
• Perioada de înscrieri: 27 februarie – 25 martie
• Jurizare: 2 aprilie-12 mai
• Festivitatea de premiere va avea loc la începutul lunii iunie, în Bucureşti.

Gala Societăţii Civile este un proiect al Fundaţiei “Gala Societăţii Civile”, part of Millenium People.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.